Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečená cuketa s dýní

Zapečená cuketa s dýní

Potřebujete: 1 velkou cuketu, 1 dýni, 1 cibuli, česnek, 25 dl mléka, 2 celá vejce, 100-150 g 30% eidamu, balení anglické slaniny, olej, sůl a pepř

Postup: Cuketu a dýni oloupeme a nakrájíme na malé kostičky (dýni samozřejmě zbavíme velkých semen). Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli necháme na oleji zesklovatět, přidáme cuketu a dýni, prolisovaný stroužek česneku a necháme dusit asi 15-20 minut. Pokud je potřeba, přidáme vodu. Dno zapékací misky vyložíme anglickou slaninou. Na ni navršíme zeleninu. Připravíme si vaječnou směs: celá vejce vyšleháme v mléce, pak přidáme poloviční množství strouhaného sýra, osolíme, opepříme a zalijeme cuketu s dýní. Posypeme zbytkem sýra a dáme péct, až vaječná hmota zpevní a povrch bude zlatavý.

Tip:

* Anglickou slaninu můžeme předem ogrilovat/orestovat.

* Do vaječné hmoty můžeme ještě přidat jemně sekanou pažitku.

* Jako další sezonní surovinu můžeme přidat houby.

Lenka Moučková


10.11.2011   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečená cuketa s dýní

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 10.11.2011 11:52

manka: 8:56....taky mě to s tou vodou napadlo....

 
Zvědavka
Zvědavka - 10.11.2011 10:58

LenkaT: Ten tvůj recept se mi líbí daleko víc. A ty slaniny a uzeniny, to taky moc nemusím.
Kdysi jsem dělala něco podobného s cuketou a mrkví, bylo to dobré.

 
dadka
dadka - 10.11.2011 10:38

No já tedy nevím, dýně, cuketa, mléko a ještě houby...patlanina.

 
manka
manka - 10.11.2011 9:17

orinka: dělám takovou gratinovanou cuketu a to je moc dobrý, ale tohle mi přijde fakt nic moc

 
Jarča*
Jarča* - 10.11.2011 9:16

manka: a ještě mléko, taky se mi to nějak nezdásmajlik - 66
Dělám nákyp z cukety, ale přidává se tam buď mouka, nebo rohlíky.

 
orinka
orinka - 10.11.2011 9:15

z oranžové dýně bych raději doporučila udělat zelí k pečenému masu a s cuketou bych naložila různě - taky může být na zelí, na karbanátky, cuketovou buchtu....toto jídlo z dnešního receptu by asi moc velké ovace nesklidilo. Rozhodně nemíchat.

 
LenkaT
LenkaT - 10.11.2011 9:08

samozřejmě ještě sůl do směsi přidat

 
LenkaT
LenkaT - 10.11.2011 9:06

občas něco podobného udělám, z cukety jen, pokrájím na kostky, posolím, nechám pustit vodu, sliju, přidám cibuli, česnek, případně ještě nějakou zeleninu, třeba pytlík mražené, nějaké bylinky, dám do sádlem vymazané zapékací mísy a zaliju vejci rozšlehanými ve smetaně. Přiklopím a nechám péct, asi půl hodiny. Pak odklopím a případně posypu sýrem a nechám povrch zezlátnout. Šunku nebo jinou uzeninu lze přidat, ale nemusí být.

 
manka
manka - 10.11.2011 8:56

šmarjapano, to musí být jak bláto, velká cuketa, to je vody a vody, do toho dýně, ne já to teda určitě zkoušet nebudu

 
orinka
orinka - 10.11.2011 8:52

není to nějak moc dýňovaté? Jedna z nich by docela stačila, beztak to má podobnou chuťsmajlik - 58

 
lee
lee - 10.11.2011 8:39

ale to by asi šlo i bez slaniny...smajlik - 68

 
lee
lee - 10.11.2011 8:36

Jéé, tak se vždycky těším, na nějakou inspiraci na něco bez masa a zas je v tom aspoň slaninasmajlik - 76

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.