Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zelné karbanátky

Zelné karbanátky

Potřebujete: 500 g hlávkového zelí, 100 g šunky, 2 žemle, 1/8 l mléka, 2 vejce, sůl, špetku pepře, 1 stroužek česneku, strouhanku, olej

Postup:  Hlávku zelí rozdělte na čtvrtky a poduste v osolené vodě. Nechte okapat a jemně nasekejte, případně umelte. Přidejte žemle, které jste předtím namočili v mléce a vymačkali, usekanou šunku, syrová vejce, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku. Důkladně propracujte a zformujte karbanátky. Obalte je ve strouhance a po obou stranách osmažte na oleji.

Tip: Místo šunky můžete do karbanátků přidat dvě nasekaná, natvrdo uvařená vejce, nebo zbytky vařeného či dušeného masa.

Lenka Moučková


16.4.2012   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelné karbanátky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
monja
monja - 16.4.2012 18:41

smajlik - 47Naše babi je právě udělala, přesně podle vašeho receptu a jsou moc dobrý ... mám je na zítra k obědu smajlik - 57

 
googlik
googlik - 16.4.2012 17:52

sharon: smajlik - 34smajlik - 34

 
sharon
sharon - 16.4.2012 17:11

když už karbanátky - tak řízek...smajlik - 68...kapustové taky můžu smajlik - 47

 
Also
Also - 16.4.2012 12:12

Tak když už karbanátky,tak kapustové a s mletým masem....smajlik - 64smajlik - 47

 
Světlonoska
Světlonoska - 16.4.2012 7:37

Kapustové jsou lepší,také si myslím.ze zelí víc dělám plněné listysmajlik - 94

orinka: smajlik - 75

 
orinka
orinka - 16.4.2012 6:18

mám raději kapustové, postup je tentýž, zelí v této době bývá hodně tvrdé. Mohla by tam být i osmažená cibule. Takže zelí raději rané, než pozdní. Tohle zelí je lepší zasyrova nastrouhat na okurkovém struhadle, na tuku s cibulí osmažit a promíchat s těstovinami - já vím, karbanátky to nejsousmajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.