Zelné karbanátky
Potřebujete: 500 g hlávkového zelí, 100 g šunky, 2 žemle, 1/8 l mléka, 2 vejce, sůl, špetku pepře, 1 stroužek česneku, strouhanku, olej
Postup: Hlávku zelí rozdělte na čtvrtky a poduste v osolené vodě. Nechte okapat a jemně nasekejte, případně umelte. Přidejte žemle, které jste předtím namočili v mléce a vymačkali, usekanou šunku, syrová vejce, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku. Důkladně propracujte a zformujte karbanátky. Obalte je ve strouhance a po obou stranách osmažte na oleji.
Tip: Místo šunky můžete do karbanátků přidat dvě nasekaná, natvrdo uvařená vejce, nebo zbytky vařeného či dušeného masa.
16.4.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zelné karbanátky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Naše babi je právě udělala, přesně podle vašeho receptu a jsou moc dobrý ... mám je na zítra k obědu
sharon:
když už karbanátky - tak řízek......kapustové taky můžu
Tak když už karbanátky,tak kapustové a s mletým masem....
Kapustové jsou lepší,také si myslím.ze zelí víc dělám plněné listy
orinka:
mám raději kapustové, postup je tentýž, zelí v této době bývá hodně tvrdé. Mohla by tam být i osmažená cibule. Takže zelí raději rané, než pozdní. Tohle zelí je lepší zasyrova nastrouhat na okurkovém struhadle, na tuku s cibulí osmažit a promíchat s těstovinami - já vím, karbanátky to nejsou