Zelné listy se sýrem
Potřebujete: 1 menší hlávku zelí, 300 g tvrdého sýra, sůl, špetku pepře, 30 g hladké mouky, 120 g oleje
Postup: Hlávku zelí rozeberte na listy a poduste v osolené vodě. Listy rozložte na prkénko, tlustá žebra naklepte paličkou. Do každého listu zabalte úzký proužek sýra, stočte, obalte v mouce a usmažte na oleji.
24.5.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zelné listy se sýrem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já teda kupuju mletý vepřový v Globusu a nestalo se mi že by bylo hnusný......nebudu si doma kvůli 3/4 kilu špinit mlýnek......
Linda: já dělám kapustové závitky...dávám mleté syrové, jako do papriky...dám je vařit, jako ty papriky...pomalounku....
potom dám do pekáčku, zaleju trochu rajskou a nahoru dám plátkový nebo strouhaný sýr a rychle zapeču
Když mě zelí hrozně nadýmá, tak ho raději moc nejím....
aninka01: no to už je na tobě, když ti to kupovaný nevadí, tak si je kupuj
ajjana:jojo takhle to dělám já u našeho řezníčka zlatíčkavyberu masíko a on mele mele
aninka01: taky se dá vybrat a zakoupit kousek masa a přímo před očima si ho nechat u řezníka namlít že..
ajjana: manka: nojo, ale kupovat si kvůli jednomu jídlu za rok mlýnek..
aninka01: bych nekoupila mletý maso nikdy. když si koupíš kousek plecka a nameleš ho doma, tak máš jistotu.
Kdyz deláte s mletym masem dávate ho do listu syrove a nebo ho predem osmahnete?
aninka01: a co takhle umlít si maso doma?
Babička dělávala zelné listy s mletým masem, jako dítě jsem je zbožňovala, ale nejedla jsem je už ani nepamatuji. Tak bych je mohla vyzkoušet a tyhle se sýrem taky, vypadá to dobře a možná to bude i lepší, protože dnešní mleté maso je poměrně nechutné, všechno se to mele z bůčku, takže je v tom pomalu víc sádla než masa a někde do toho ještě přidávají vodu a škroby... Ale vyzkouším a docela se na to těším
Jednoduchý a rychlí...někdy vyzkouším
Nejsem nemasožravecale toto může být dobré..dělám tak i závitky s mletým masem
vida, zelí mám v ledničce už dva dny a přemýšlím, jestli z něj salát, polévku nebo něco jiného....