Lečo trochu jinak
Potřebujete:
- 600 g rajčat
- 600g bílé papriky
- 1 střední cuketa (cca 20-25 cm dlouhá)
- 2 velké cibule
- Olej (slunečnicový nebo olivový)
- 100g uzeného šmakouna/tofu
- 3 vejce
- Sůl, pepř
- Čerstvé bylinky (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn, šalvěj aj.)
Postup:Cibuli necháme zesklovatět na oleji, potom vmícháme na kostičky nebo proužky nakrájenou zeleninu. Osolíme, vydatně opepříme a necháme dusit přibližně 20 minut – v žádném případě nepodlévat vodou! Potom přidáme na malé kostičky pokrájeného šmakouna a také bylinky, kterými nešetříme (čím více rozmanitých druhů, tím bude výsledná chuť pestřejší). Kvůli eliminaci tekutiny je možné nechat probublávat bez pokličky. V okamžiku, kdy bude vše měkké podle vašeho gusta (ale doporučuji nerozvařit, nechat spíš lehce křupavé kousky), vmícháme rozkvedlaná vajíčka a necháme 2-3 minuty přejít varem. Podáváme s chlebem nebo celozrnným pečivem.
Dobrou chuť přeje Sofffie
9.7.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lečo trochu jinak
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: už se vzmůžu jen semo tamo na nějakej ten recept, čéče
jeee sofie,kde se toulas devce:)
dadka: http://www.smakoun.eu/
http://www.smakoun.cz/index.asp?inc=detail&kod=846843&id=45&pu_lo=&stranka=1&dle=nazev&jak=ASC
Chuťově vzdáleně připomíná mozarellu, dobře přejímá chuť koření a pokrmu celkově. Dá se použít i zasyrova do salátu. Doporučuju vyzkoušet.
Co to je, uzený šmakoun?
už abychom měli svoje raj.papričky ...cuket máme dost ,cibule též
mně chutná uzené tofu, šmakoun moc ne, ale tofu, když se udělá se zeleninou po čínsku, tak mi chutná moc. I míchaná vajíčka jsou s ním dobrá.
Presne takhle delam, jen smakouna nedavam, ani nicim nenahrazuju...
kubikm: čubrica je super.... místo šmakouna si tam nakrájím vařené uzené kolínko...
Šmakouna jsem ještě nejedla, ale tofu používá snacha a je dobré. Klidně bych to s ním zkusila.
tak já dělám bez šmakouna, ale i bez vajec, dobré je to na špagety...nebo jako příloha k masu...jako koření dávám trochu čubrice a zelené bylinky, co si pěstuju...bazalku dávám až nakonec
šmakoun
Šmakouna nekupuji pro jeho vyšší cenu,ale chutná mi,lečo mi stačí samotné,šlo by však i sojové maso
nesnáším náhražky než šmakouna to radši nic ....
jelikož lečo můžu v jakékoli podobě,tak toto asi bude i chutné,místo salámu šmakoun může být dobrý nápad i když co je šmakoun jsem si musel vygůglit