Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lečo trochu jinak

Lečo trochu jinak

Potřebujete:

  • 600 g rajčat
  • 600g bílé papriky
  • 1 střední cuketa (cca 20-25 cm dlouhá)
  • 2 velké cibule
  • Olej (slunečnicový nebo olivový)
  • 100g uzeného šmakouna/tofu
  • 3 vejce
  • Sůl, pepř
  • Čerstvé bylinky (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn, šalvěj aj.)

 

Postup:Cibuli necháme zesklovatět na oleji, potom vmícháme na kostičky nebo proužky nakrájenou zeleninu. Osolíme, vydatně opepříme a necháme dusit přibližně 20 minut – v žádném případě nepodlévat vodou! Potom přidáme na malé kostičky pokrájeného šmakouna a také bylinky, kterými nešetříme (čím více rozmanitých druhů, tím bude výsledná chuť pestřejší). Kvůli eliminaci tekutiny je možné nechat probublávat bez pokličky. V okamžiku, kdy bude vše měkké podle vašeho gusta (ale doporučuji nerozvařit, nechat spíš lehce křupavé kousky), vmícháme rozkvedlaná vajíčka a necháme 2-3 minuty přejít varem. Podáváme s chlebem nebo celozrnným pečivem.

Dobrou chuť přeje Sofffie

Lenka Moučková


9.7.2012   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lečo trochu jinak

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sofffie
Sofffie - 9.7.2012 18:53

evropka: už se vzmůžu jen semo tamo na nějakej ten recept, čéče smajlik - 31

 
evropka
evropka - 9.7.2012 16:12

jeee sofie,kde se toulas devce:)

 
Sofffie
Sofffie - 9.7.2012 14:51

dadka: http://www.smakoun.eu/
http://www.smakoun.cz/index.asp?inc=detail&kod=846843&id=45&pu_lo=&stranka=1&dle=nazev&jak=ASC

Chuťově vzdáleně připomíná mozarellu, dobře přejímá chuť koření a pokrmu celkově. Dá se použít i zasyrova do salátu. Doporučuju vyzkoušet. smajlik - 47

 
dadka
dadka - 9.7.2012 12:12

Co to je, uzený šmakoun?

 
Pegyša
Pegyša - 9.7.2012 10:58

už abychom měli svoje raj.papričky ...cuket máme dost ,cibule též smajlik - 33

 
orinka
orinka - 9.7.2012 10:51

mně chutná uzené tofu, šmakoun moc ne, ale tofu, když se udělá se zeleninou po čínsku, tak mi chutná moc. I míchaná vajíčka jsou s ním dobrá.

 
Viv :o)
Viv :o) - 9.7.2012 10:19

Presne takhle delam, jen smakouna nedavam, ani nicim nenahrazuju...

 
sharon
sharon - 9.7.2012 9:42

kubikm: čubrica je super....smajlik - 47 místo šmakouna si tam nakrájím vařené uzené kolínko...smajlik - 26smajlik - 26

 
Jarča*
Jarča* - 9.7.2012 9:20

Šmakouna jsem ještě nejedla, ale tofu používá snacha a je dobré. Klidně bych to s ním zkusila.

 
kubikm
kubikm - 9.7.2012 8:47

tak já dělám bez šmakouna, ale i bez vajec, dobré je to na špagety...nebo jako příloha k masu...jako koření dávám trochu čubrice a zelené bylinky, co si pěstuju...bazalku dávám až nakonec

 
evropka
evropka - 9.7.2012 7:23

šmakounsmajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76

 
Světlonoska
Světlonoska - 9.7.2012 7:12

Šmakouna nekupuji pro jeho vyšší cenu,ale chutná mi,lečo mi stačí samotné,šlo by však i sojové masosmajlik - 57

 
monja
monja - 9.7.2012 7:10

smajlik - 59 nesnáším náhražky smajlik - 66 než šmakouna to radši nic ....

 
Milda3
Milda3 - 9.7.2012 6:40

jelikož lečo můžu v jakékoli podobě,tak toto asi bude i chutné,místo salámu šmakoun může být dobrý nápad i když co je šmakoun jsem si musel vygůglit

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.