Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Rajčata po námořnicku

Rajačata po námořnicku

 

Potřebujete: 4 tvrdší rajčata, 3 vejce natvrdo, 2 lžíce drobně nakrájeného tuňáka v oleji, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce oleje, zelená petrželka, černý pepř a sůl.

Postup: Z rajčat seřízneme vršek, opatrně je vydlabeme lžící, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme asi hodinu odležet. Potom rajčata naplníme směsí z tuňáka v oleji promíchaného s nasekanou petrželkou, majonézou a vařenými vejci, které jsme nakrájeli na kostičky.

Podáváme s plátky opečeného toastového chleba.

Lenka Moučková


8.8.2012   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 14   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,5/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Rajčata po námořnicku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Piafka
Piafka - 8.8.2012 14:18

Kombinaci rajče+tuňák mám ráda s těstovinami. Na oleji orestuju tenké plátky česneku, přidám tuňáka z nějaké lepší konzervy, loupaná rajčata nakrájená nadrobno, sůl, bazalku a je hotovo.

 
monja
monja - 8.8.2012 14:05

smajlik - 47 tuňáka v oleji mají úplně nejlepšího v Lidlu... do salátu ho kupuju zásadně tam ... smajlik - 57

 
kubikm
kubikm - 8.8.2012 14:04

já rajčata napélněná frknu do pekáčku na trochu oleje, posypu sýrem a dám zapéct

 
kubikm
kubikm - 8.8.2012 14:03

Linda: rio mare v oleji tuňák je akorát, zkoušelas?

 
Sonne
Sonne - 8.8.2012 12:29

Vyzkouším, díky!! smajlik - 57

 
Tygřík
Tygřík - 8.8.2012 11:41

Mně se to docela líbí, ale tuňáka bych do toho dala už v zelenině, miluju Rio Mare, kde už je se zeleninou, takže ta chuť už pak není tak mdlá a do tohohle by se myslím i hodil. Musím zkusit smajlik - 77

 
Linda
Linda - 8.8.2012 10:17

At delam co delam prijde mi tunak nemasny neslany smajlik - 26 a z konzervy je to jeste horsi, uplne nejhorsi je kdyz je nalozeny ve vode, v oleji to jeste jakz takz jde. Ryby mám rada na vsechny zpusoby, ale jak udelat chutne tunaka jsem jeste nevymyslela smajlik - 26

 
monja
monja - 8.8.2012 10:14

mě se to docela líbí ... to bych dneska mohla udělat, už mám dlouho chuť na rybku ... ale večer jdu na koncert, tak se asi najím ve městě ... ale píšu si recepis ... smajlik - 47

 
orinka
orinka - 8.8.2012 10:10

prostě bych vyklopila tuňáka na talíř, pokapala citronem, přidala usekanou cibulku a obložila rajčaty. smajlik - 26

 
dadka
dadka - 8.8.2012 10:10

Ikdyž mám ryby ráda a lososa obzvlášť,náplň do rajčete bych dala jinou.

 
Gorawen
Gorawen - 8.8.2012 8:03

Dobre jsou plnene strouhankou do ni dat bylinky, trosku cesneku, petrzelku, oliv. olej, tymian + neco z rajcat duziny vydlabane...(muze byt i trocha rajske omacky k tomu az je hotovo)...Jak se rajcata vydlabou tak otocit dolu, dat na pap. ubrousek a nechat tak 20 min. "osusit"...

 
PEGG
PEGG - 8.8.2012 7:34

Může to být dobré a hezky to vypadat, ale já bych ta rajčata do toho salátu nakrájela, protože jinak by všichni vyžrali náplň a ta tvrdá rajčata bych si mohla strčit za klobouksmajlik - 68

 
krasaka
krasaka - 8.8.2012 7:20

sevenofnine: možná aby změkla, když se píše ''tvrdší rajčata'' /taky nechápusmajlik - 66,bude vše příliš naolejované/- jinak ač zelenina+ryba, tak docela kalorická bombasmajlik - 48

 
sevenofnine
sevenofnine - 8.8.2012 7:06

holky proč se nechávají vydlabaná rajčata odležet? A proč se pokapávají olejem, když tam patří majolka a olej z tuňáka? Nerejpu, ale fakt to nevím, já dělávám plněná rajčata vším možným na studeno nebo zapečené, ale nikdy je odleželé nebo olejované před finální úpravou nemám ...

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84338.
Archiv anket.