Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Potřebujete: 500g brokolice, sůl, 300g zakysané smetany, 5 vajec, 200g nastrouhaného ementálu, muškátový oříšek, bílý pepř, 2–3 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky.

Postup: Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Stonek oloupeme a pokrájíme. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vodu slijeme, brokolici ochladíme a necháme okapat. Smetanu rozšleháme s vejci a sýrem, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C. Plochou zapékací formu vymažeme máslem a posypeme strouhankou.
Brokolici rozprostřeme na dno a přelijeme vejci se smetanou a sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu.
Zapékáme asi 20 minut.

Meryl


15.3.2013   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 18   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečená brokolice

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Hana
Hana - 15.3.2013 23:25

Brokolici zapékám také, ale nepředvařuji jí, dávám syrovou a sýr až nakonec, když už vypnu troubu. Dá se zapékat s bramborami (také syrové), s vařenými těstovinami ..... Je to dobrota smajlik - 47

 
TULI
TULI - 15.3.2013 20:49

ja ji delam tak - ze az je polomekka - dam do misky - pokapu besamelem - nemusi by hodne , posypu parmazanem , trosku pepre a zapect ...

jestli ma nekdo dietu - staci jen parmazan - besamel nemusi byt smajlik - 48

 
Světlonoska
Světlonoska - 15.3.2013 16:49

Kawa: smajlik - 58smajlik - 75smajlik - 68Jsem o "schod níže,někdy ani ´vejce nedávám a místo mléka dávám vodu či meinerálku,a nepouzná nikdo nicsmajlik - 66smajlik - 61

 
loupák
loupák - 15.3.2013 11:19

LenkaT: smajlik - 47vidíš to,na česnek bych zapomněla,ten nesmí chybětsmajlik - 58

 
sqwela
sqwela - 15.3.2013 10:43

lenkaT: díky za tip, možná toho mléka tam bylo moc ;-)
sharon: jenže já držím dietu, ty smetánky by mě "zabily" ale jsou moc dobrý, vím :-)

 
sharon
sharon - 15.3.2013 10:40

sqwela: LenkaT: a já do nich klidně naleju třeba 4 malé smetánky co jsou do kafe....ty mám doma vždycky a stačí to , na zapečené těstoviny třeba.....smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 15.3.2013 10:35

sqwela: do vajíček rozkvedlaných přilij klidně mléko, ale jenom trochu, na rozředění těch vajec. Já to tak dělávám a v pohodě
Já ale brokolici nevařím, jen pokrájím, do toho cibuli, česnek, nějaký salám či šunku, možno i jinou zeleninu, buď mraženou nebo jen papriku, osolit a zalít tím vejcem a přikryté péct aby změkla zelenina a potom odkryju a peču pomalu do mírného zhnědnutí povrchu smajlik - 57

 
LenkaT
LenkaT - 15.3.2013 10:34

sqwela: do vajíček rozkvedlaných přilij klidně mléko, ale jenom trochu, na rozředění těch vajec. Já to tak dělávám a v pohodě
Já ale brokolici nevařím, jen pokrájím, do toho cibuli, česnek, nějaký salám či šunku, možno i jinou zeleninu, buď mraženou nebo jen papriku, osolit a zalít tím vejcem a přikryté péct aby změkla zelenina a potom odkryju a peču pomalu do mírného zhnědnutí povrchu smajlik - 57

 
sqwela
sqwela - 15.3.2013 10:11

kawa: já jsem nikdy moc vařit nemusela, žiju už skoro 10let v nájmu a dokud jsem nezačala bydlet s přítelem, vařilem jen, když přijel na návštěvu a to jsem udělala vždycky jen nějakou dobrotu, ale už rok vařím ob den, nemá obědy v práci a tak než by chodil do hospody za 80kč na meníčko, radši vařím..jenže nápady dochází, nejsem úplný začátečník, ale příliš pokročilá taky nejsem a někdy si nevím rady, něco zkusím, zmrším to, nebo se to povede, jak kdy..mlíko místo smetany mě už párkrát napadlo taky, ale byla z toho vždycky jakási majda, rozžblebtaná omáčka-dalo by se říct-místo zapečeného jídla..jenže! já do toho nedala vajíčko smajlik - 68smajlik - 76 to bude beztak tím :-)

 
evropka
evropka - 15.3.2013 10:08

je fakt že brokolice utopená v másle,vejcích, smetaně a sýru nemá poezii...to už je jen doplněk

 
Kawa
Kawa - 15.3.2013 10:06

sqwela: odjakživa všechno možné "ojebávám", zálivku do salátu ředím majonezu jogurtem, buchta ze 4 vajec se dá v pohodě jest i když je jen ze dvou a mlíko používám všude místo smetany a světe div se je to dobré a člověk nemá pocit že sežral kýbl oleje... smajlik - 54 ale ať si to dělá každý jak chce podle chuti že jo... smajlik - 58

 
Kawa
Kawa - 15.3.2013 10:03

sharon: přesně tak, na pařáku si zachová krásnou barvu... smajlik - 45smajlik - 47

 
sqwela
sqwela - 15.3.2013 10:02

Kawa, Světlonoška: dá se použít místo smetany třeba mlíko? ptám se, totiž měla jsem krabičkovou dietu, zhubla jsem a nechci to mít všechno hned zase nabrané zpátky a tak se ptám, jak to udělat méně tučně?

 
sharon
sharon - 15.3.2013 9:54

a úplně nejlepší je v parním hrnci spolu s mrkví, kedlubnou , bramborem v jedné míse a do druhé okořeněné kuřecí plátky a je celý oběd....

 
sharon
sharon - 15.3.2013 9:52

dělám trošku jinak, brokolici dám tak 3 min na pařák na páru pak ji naskládám do zapékací mísy zaleju rozšlehaným osoleným a opepřeným vejcem a zasypu sýrem - zapeču.....a snědla bych to klidně sama ...smajlik - 64
jo a stonky odkrájím dám do mrazáku a přidávám do polévek.......ve vodě se brokolice vařit nemá , ztráci veškeré minerály a vitamíny....

 
monja
monja - 15.3.2013 9:36

já ji vařím 2 minuty v MVT a pak ji zapíkám .... je to tak akorát - al dente smajlik - 47

 
Linda
Linda - 15.3.2013 8:28

Dobry to bude, ale rozhodne bych prokolici nevarila 10 minut a pak jeste zapekat - to z ni bude kase. Hodim ji do varici vody, vypnu a necham tak 2-3minuty a scedim. A zamichala bych do toho uvarene testoviny a je z toho rychla vecere smajlik - 47

 
loupák
loupák - 15.3.2013 8:17


Brokolici předem nevařim,vrazim jí i s bramborama do pekáče,přikryju poklicí(alobalem) a za chvíli je to hotový,nakonec zaleju ŠLEHAČKOUsmajlik - 27,posypu sýrem a odklopený nechám zapéct až se udělá krustička,ňamsmajlik - 57

 
Kawa
Kawa - 15.3.2013 8:01

a zase smetana..! smajlik - 99 ne vážně - fakt cokoli co zapíkáte zalíváte smetanou..? a všechny polívky zahušťujete..? nechcu rýpat, jenom fakt zírám... smajlik - 31

 
Světlonoska
Světlonoska - 15.3.2013 7:39

smajlik - 66Já nevím..smajlik - 76samá tučná jídla..smajlik - 71takhle nevařím,to by se člověk za chvíli"neuneslsmajlik - 58bud jedno nebo druhé,30d zakysané je docela bomba sama o sobě a ještě sýr,je minim,30%,stačilo by alespoň u nás, bud jedno nebo druhé s rozmíchanými vejci.smajlik - 55smajlik - 26smajlik - 57másla by musela stačit lžíce,nemám ráda tak tučná jídlasmajlik - 36

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.