Palačinky gratinované se špenátem
Ingredience: 250g polohrubé mouky, ½ l mléka, 2 vejce, sůl, olej na smažení, 100g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 50g anglické slaniny, podušený špenát (můžeme jej ochutit česnekem, solí, pepřem – jak jsme zvyklí)
Postup: Z mouky, mléka, vajec a soli připravíme těsto na palačinky. Na rozpáleném tuku potom palačinky osmažíme. Potřeme je horkým dušeným špenátem (jeho množství záleží na vaší chuti), pokapeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky. Stočíme a rozkrojíme každou palačinku na polovinu. Narovnáme do nákypové formy nebo do pekáčku (jen jednu vrstvu). Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
Podáváme s malou porcí bramborové kaše nebo samotné se zeleninovým salátem.
26.1.2006 Rubrika: Zelenina | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5