Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Palačinky gratinované se špenátem

Palačinky gratinované se špenátem

Ingredience: 250g polohrubé mouky, ½ l mléka, 2 vejce, sůl, olej na smažení, 100g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 50g anglické slaniny, podušený špenát (můžeme jej ochutit česnekem, solí, pepřem – jak jsme zvyklí)

Postup: Z mouky, mléka, vajec a soli připravíme těsto na palačinky. Na rozpáleném tuku potom palačinky osmažíme. Potřeme je horkým dušeným špenátem (jeho množství záleží na vaší chuti), pokapeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky. Stočíme a rozkrojíme každou palačinku na polovinu. Narovnáme do nákypové formy nebo do pekáčku (jen jednu vrstvu). Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Podáváme s malou porcí bramborové kaše nebo samotné se zeleninovým salátem.

Marie Poštová


26.1.2006   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 23   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Palačinky gratinované se špenátem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.