Žemlový ovocný pudink
Potřebujete: 3 žemle, 250 g ovoce (rybíz, meruňky, jablka...), 1/4 l mléka, 3 vejce, 120 g cukru, tuk na vymazání a strouhanku na vyspání formy, 1/4 l šlehačky.
Postup: Žemle nakrájíme na kostičky, ovoce očistíme a vypeckujeme a také nakrájíme na drobné kousky. V mléce rozkvedláme celá vejce a cukr a za stálého míchání zahříváme, až obsah zhoustne. Do vymazané a vysypané formy pak skládáme vrstvu žemlí, ovoce a nakonec krém. Poslední vrstva je vždy vaječný krém. Pak formu vložíme do vodní lázně a vaříme asi tři čtvrtě hodiny. Vyklopíme a ozdobíme šlehačkou a ovocnou šťávou.
27.6.2007 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Žemlový ovocný pudink
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.hancze: místo těsta? Ale na mě je to strašně překombinovaný...
neumím si to představit...
zajimavy. a k cemu ze jsou tam ty zemle?jaky je vysledny efekt?
No tak mi by se víc asi hodilo,kdyby se ty žemle promíchaly s tím krémem,jak žemlovka,jinak si myslím,že ty žemle budou asi až moc suché.