Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Bliny

Bliny

Potřebujeme:  350 g hladké mouky, kostka droždí (30g), 6 dcl mléka, 2 vejce, 50 g másla, 1 lžíce cukru, špetka soli, máslo nebo olej na smažení.

Postup: Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí se špetkou mouky a lžící cukru. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme žloutky, špetku soli a zbytek mouky a necháme ještě hodinu kynout. Potom vmícháme sníh z bílků, na pánvi či lívanečníku rozpálíme olej nebo máslo a zvolna pečeme lívance.

Podáváme: Ještě teplé, na slano s kysanou smetanou, kaviárem, uzeným lososem či jinou rybou, nakládanými houbami, maso-zeleninovou směsí, nebo na sladko s marmeládou, sypané cukrem a skořicí nebo polité medem.

Marie Poštová


27.8.2007   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bliny

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78251.
Archiv anket.