Bliny
Potřebujeme: 350 g hladké mouky, kostka droždí (30g), 6 dcl mléka, 2 vejce, 50 g másla, 1 lžíce cukru, špetka soli, máslo nebo olej na smažení.
Postup: Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí se špetkou mouky a lžící cukru. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme žloutky, špetku soli a zbytek mouky a necháme ještě hodinu kynout. Potom vmícháme sníh z bílků, na pánvi či lívanečníku rozpálíme olej nebo máslo a zvolna pečeme lívance.
Podáváme: Ještě teplé, na slano s kysanou smetanou, kaviárem, uzeným lososem či jinou rybou, nakládanými houbami, maso-zeleninovou směsí, nebo na sladko s marmeládou, sypané cukrem a skořicí nebo polité medem.
27.8.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5