Omeleta z Normandie
Potřebujete: 4 velká nakyslá jablka, 2 polévkové lžíce másla, 5 vajec, 50 g cukru krystal, 50 g másla, 2 polévkové lžíce rozinek, sklenku calvadosu, polévkovou lžíci cukru moučka (a 2 pánvičky).
Postup: Nejprve namočte rozinky do calvadosu. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na tenčí plátky. Dvě polévkové lžíce másla nechte rozpustit ve velké pánvi a jablka v něm poduste jen tak dlouho, aby zkřehla. Přidejte opilé rozinky. Vejce vyšlehejte s cukrem. V druhé pánvičce rozpusťte 50 g másla a vlijte do ní vaječnou směs. Když je omelete pevná, obložte ji podušenými jablky s rozinkami, opatrně přeložte a ještě opatrněji přemístěte (nechte sklouznout) na servírovací podnos. Pocukrujte moučkovým cukrem.
21.9.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Omeleta z Normandie
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
tak jsem to zkusila ke snídani,ale neměla jsem doma ozinky a tak jsem dala do jablek jahodovou marmeládu a je to opravdu
tak to musí být mňamka
Ota: jasně že máslo, se sestrou by to nebylo ono. A vůbec máslo není tak škodlivé, jak nás pořád přesvědčují, ale za to je teď pořádně drahé
ale dobrota to určitě bude
r1911: a je v tom máslo a né žádná jeho sestra
to musí být dobrota