Zapečenec z veky
Potřebujete: plátky veky nebo pečiva z předchozího dne, 4-5 vajec, 10-20 dkg strouhaného sýra, sůl, pepř, případně jiné oblíbené koření, mléko či smetanu, pažitku nebo petrželku
Postup: Pečivo nakrájíme na kostičky. Rozkvedláme vejce s mlékem a do vaječné směsi přidáme část strouhaného sýra, okořeníme a přidáme zelené bylinky. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme zapéct. Když jsou vajíčka "sražená", je hotovo. Posypeme zbylým sýrem a ještě chvilku necháme v troubě, než se sýr rozpustí.
Podáváme se směsí zelených salátů, šopským salátem nebo bramborovou kaší.
Tip:
* vegetariáni mohou přidat nadrobno nakrájený seitan; milovníci masa na kostičky nakrájenou šunku nebo uzené maso
* zapékací mísu můžeme vysypat rozdrcenými kukuřičnými lupínky nebo mandlemi
24.4.2008 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečenec z veky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak to já mám lepší tip - ten nakrájenej chleba na kostičky lehce opéct na pánvi a pak zalít vajíčkama a míchat až vajíčka ztuhnou. Tím strouhaným sýrem a hlavně bylinkama se to posype na talíři a je to rychlovka. Když jsme byli s bráchou malí, občas loudil, abych to uvařila
Aja: myslis jako zbytky marmelady, nakousanej banan, tri lzice rajsky od obeda a zapomenutej zloutkovej venecek?
Já do toho většinou ještě pouklízím lednici
IVUSKA 56: nadivku s brkasi si dovedu predstavit naprosto zive
1567: Nádivka bych neřekla, ale nedovedu si to představit s bramborovou kaší.
1567: jj, přesně
je to nádivka