Drobenkový koláč slaný
Potřebujete: 25 dkg krémového kozího sýra, asi 1 kg rajčat, půl sáčku strouhaného parmezánu, česnek, čerstvé bylinky, bílý mletý pepř, olivový olej, na drobenku: 8-10 dkg másla, 13-15 dkg mouky
Postup: Čtvrtky rajčat vložte na pánvičku bez tuku a krátce duste, aby pustily šťávu. Přidejte drcený (ne lisovaný) česnek, čerstvé, nadrobno nakrájené bylinky (bazalka, majoránka). Opepřete, osolte a zastříkněte olejem. Duste pod pokličkou doměkka. Pak odkryjte a nechte šťávu odpařit.
Zapékací misku vytřete máslem, vysypte strouhankou a na dno dejte polovinu dušených rajčat. Můžete je posypat strouhankou, která vsákne přebytečnou šťávu. Na rajčata pokládejte rovnoměrně většinu kozího sýra (20 dkg), pak přikryjte druhou částí rajčat a zbytkem sýra.
Smíchejte mouku a máslo, promněte, aby vznikla drobenka. Přisypejte parmezán a ještě znovu zlehka promněte. Slanou drobenku vsypte jako poslední vrstvu na koláč. Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 20-30 minut při 180 °C.
Tip: Můžete orestovat na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, špekáčky nebo šunku, smíchat s rajčaty nebo na ně poklást.
21.5.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Drobenkový koláč slaný
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mňam, vyzkouším to s balkánským sýrem, kozí nemusím
Ten kozí sýr je nutný??? Já ho mám ráda, ale moje polovička
tak to vyskouším,tojsem nikdy nedělala