Pórkový koláč
Potřebujete: listové těsto, 3-4 silnější pórky, 250g kelímek zakysané smetany, 4 vejce, sůl a pepř, lžíce másla
Postup: Listové těsto vtlačte do koláčové formy, propíchejte vidličkou a dejte předpéct do trouby, až těsto mírně zhnědne. Pórek dobře omyjte a odkrojte zelenou část, tu uchovejte například do polévky. Světlejší část nakrájejte na tenká kolečka a na lžíci másla s trochou vody poduste, až je pórek měkký. Mezitím si v míse smíchejte zakysanou smetanu, vejce, sůl a pepř (případně můžete strouhnout muškátový oříšek). Na listové těsto vložte dušený pórek a na něj vlijte smetanovou směs. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
Tip: podávejte s růžovým vínem
20.2.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5