Cukeťák
Potřebujete: 2 středně velké cukety, listové těsto, 250 g sýru ricotta, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř
Postup: Do koláčové formy vtlačíme listové těsto a dáme předpéct. Cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle. Odstavíme z ohně. V míse smícháme sýr ricotta, celá vejce, strouhaný sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s cuketami a rovnoměrně rozprostřeme na listové těsto. Dáme zapéct, až je těsto a povrch směsi zlatavý.
17.9.2010 Rubrika: | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Cukeťák
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Mařka: u nás se cukeťák říká bramboráku z cukety a ten je moc dobrý, kór, když je vylepšený nějakou uzeninou. mňam, na sladko by mě to taky nebavilo.
Já mám z nich nejradši BRAMBORÁK !!!! sladký nemusím ...
já radši cuikeťák na sladko
Elen: děkuji za radu,ale musím odmítnout i s vůní masa,cuketa mi roste v puse
Elen: beru, a řízek nahoru, no ......
evropka: ty si tam dej uzený nebo šunku, a sharon si tam dá místo listovýho křehké těsto, no
Jarča*: jaru,tak alespoň si nepřidávej
evropka: sharon: a mě nevadí nic Vážně - mně to říká i kantýnská, že jsem dobrej strávník, že mi chutná všechno
cuketu máme rádi na všechny způsoby, mě ale vadí listové těsto.......
když já tu cuketu nějak nemusímmálo voní masem
tohle já můžu
Jarča*: jojo, tu dělávám běžně, jen jako tip: lepší, než prášek do pečiva je dát tam totéž množství, tedy asi vrchovatou čajovou lžičku jedlé sody. Moučník se po upečení vůbec nedrobí a je vláčný.
orinka: něco podobného jsem dělala
Jinak dělám spíš buchtu nasladko.
Díky za inspiraci :-)
nejde mi odesílat pošta do Receptů, snad se nebudete zlobit, když to najdete v diskusi-napadlo mi, že mám něco užitečného v sešitku, a je to taky dobré.
Slané cuketové řezy
60 dg strouhané cukety, 20 dg strouhaného sýra (podle chuti), 20 dg uzeniny, 4 vejce - žloutky + sníh - 1 syrová pokrájená cibule, 1 dl oleje, 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 celý prášek do pečiva, sůl, koření co máme rádi, česnek. K dosažení požadované hustoty je potřeba trochu mléka. Pečeme do červena, jí se teplé anebo studené, třeba na cestách.