Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Cukeťák

Cukeťák

Potřebujete: 2 středně velké cukety, listové těsto, 250 g sýru ricotta, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř

Postup: Do koláčové formy vtlačíme listové těsto a dáme předpéct. Cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle. Odstavíme z ohně. V míse smícháme sýr ricotta, celá vejce, strouhaný sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s cuketami a rovnoměrně rozprostřeme na listové těsto. Dáme zapéct, až je těsto a povrch směsi zlatavý.

Lenka Moučková


17.9.2010   Rubrika:   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Cukeťák

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sarobrouk
sarobrouk - 19.9.2010 23:52

Mařka: u nás se cukeťák říká bramboráku z cukety a ten je moc dobrý, kór, když je vylepšený nějakou uzeninou. mňam, na sladko by mě to taky nebavilo.
smajlik - 75

 
Mařka
Mařka - 18.9.2010 11:09

Já mám z nich nejradši BRAMBORÁK !!!! sladký nemusím ...smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 17.9.2010 13:57

já radši cuikeťák na sladkosmajlik - 57

 
evropka
evropka - 17.9.2010 11:41

Elen: smajlik - 56děkuji za radu,ale musím odmítnout i s vůní masa,cuketa mi roste v pusesmajlik - 26

 
sharon
sharon - 17.9.2010 11:13

Elen: beru, a řízek nahoru, no ......smajlik - 68

 
Elen
Elen - 17.9.2010 11:12

evropka: ty si tam dej uzený nebo šunku, a sharon si tam dá místo listovýho křehké těsto, nosmajlik - 68

 
evropka
evropka - 17.9.2010 11:02

Jarča*: smajlik - 56smajlik - 56smajlik - 56jaru,tak alespoň si nepřidávejsmajlik - 68

 
Jarča*
Jarča* - 17.9.2010 10:56

evropka: sharon: a mě nevadí nicsmajlik - 32 Vážně - mně to říká i kantýnská, že jsem dobrej strávník, že mi chutná všechnosmajlik - 72smajlik - 68

 
sharon
sharon - 17.9.2010 10:45

cuketu máme rádi na všechny způsoby, mě ale vadí listové těsto.......smajlik - 66

 
evropka
evropka - 17.9.2010 10:42

když já tu cuketu nějak nemusímsmajlik - 66málo voní masem

 
Elen
Elen - 17.9.2010 10:15

tohle já můžusmajlik - 57

 
orinka
orinka - 17.9.2010 9:13

Jarča*: jojo, tu dělávám běžně, jen jako tip: lepší, než prášek do pečiva je dát tam totéž množství, tedy asi vrchovatou čajovou lžičku jedlé sody. Moučník se po upečení vůbec nedrobí a je vláčný.

 
Jarča*
Jarča* - 17.9.2010 9:02

orinka: něco podobného jsem dělalasmajlik - 47
Jinak dělám spíš buchtu nasladko.

 
aa11
aa11 - 17.9.2010 9:02

Díky za inspiraci :-)

 
orinka
orinka - 17.9.2010 8:54

nejde mi odesílat pošta do Receptů, snad se nebudete zlobit, když to najdete v diskusi-napadlo mi, že mám něco užitečného v sešitku, a je to taky dobré.
Slané cuketové řezy
60 dg strouhané cukety, 20 dg strouhaného sýra (podle chuti), 20 dg uzeniny, 4 vejce - žloutky + sníh - 1 syrová pokrájená cibule, 1 dl oleje, 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 celý prášek do pečiva, sůl, koření co máme rádi, česnek. K dosažení požadované hustoty je potřeba trochu mléka. Pečeme do červena, jí se teplé anebo studené, třeba na cestách.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.