Zeleninový koláč bez těsta
Potřebujete: 3 celá vejce, 1 dl smetany na vaření, 80 g rýže (jahel, bulguru, pšenice kamut, apod.), 600 g cuket, papriky (červenou a zelenou), cherry rajčátka (žlutá a červená), 40 g parmezánu, olej, petrželku, mátu/bazalku, provensálské koření, sůl a pepř, strouhanku
Postup: Nejprve připravte zeleninu - cuketu nakrájejte na kostičky, papriky nadrobno, cherry rajčátka stačí překrojit na čtvrtiny. Vložte na pánvičku s trochou oleje, osolte, opepřete přidejte karí (nebo kurkumu) a restujte asi 10-15 minut. Mezitím si připravte rýži (či její alternativu). Měkkou rýži smíchejte se zeleninou. Nyní v míse vyšlehejte tři celá vejce, přidejte smetanu a parmezán. Osolte a opepřete, přidejte provensálské koření. Zeleninovou směs vložte do pekáčku vymazaného olejem a vysypaného strouhankou, zalijte vaječnou směsí a vložte do předehřáté trouby. Pečte, až je koláč na povrchu zlatavý a jeho okraje se odtahují od pekáčku.
Tip: pro změnu chuti je možné do vaječné směsi přidat trochu hořčice, nebo zeleninovou směs obohatit o slaninu/uzeninu/zbytky masa.
11.7.2011 Rubrika: Koláče | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zeleninový koláč bez těsta
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.bulgur mám ráda,kurkumu taky, ale tohle jídlo si nedovedu jaksi ani představit
Dala bych to na listové nebo na těsto na pizu a upeklamě na to stačí zakysaná s vejcem,porkem nebo cibulí a je to super mnamka BULGUR neznám,ale obejdu se bez nej dál
jen to čtu a roste mi to v puse...ale třeba se mýlím,nevím..
Nepoužívám nikdy kari ani kurkumu,mě nechutná nic pálivého....
stačí obyč .sýr......a trocha sole...
Zelenina bude rozblemcaná - 15 minut na pánvi a jeste do trouby . Michanice to bude dobrá jenom zmenim postup - diky za nápad
no prostě - zapečená zelenina. určitě to bude dobré, bulgur můžu jenom doporučit.
Dělám tak zeleninovou omeletu.