Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zeleninový koláč bez těsta

Zeleninový koláč bez těsta

Potřebujete: 3 celá vejce, 1 dl smetany na vaření, 80 g rýže (jahel, bulguru, pšenice kamut, apod.), 600 g cuket, papriky (červenou a zelenou), cherry rajčátka (žlutá a červená), 40 g parmezánu, olej, petrželku, mátu/bazalku, provensálské koření, sůl a pepř, strouhanku 

Postup: Nejprve připravte zeleninu - cuketu nakrájejte na kostičky, papriky nadrobno, cherry rajčátka stačí překrojit na čtvrtiny. Vložte na pánvičku s trochou oleje, osolte, opepřete přidejte karí (nebo kurkumu) a restujte asi 10-15 minut. Mezitím si připravte rýži (či její alternativu). Měkkou rýži smíchejte se zeleninou. Nyní v míse vyšlehejte tři celá vejce, přidejte smetanu a parmezán. Osolte a opepřete, přidejte provensálské koření. Zeleninovou směs vložte do pekáčku vymazaného olejem a vysypaného strouhankou, zalijte vaječnou směsí a vložte do předehřáté trouby. Pečte, až je koláč na povrchu zlatavý a jeho okraje se odtahují od pekáčku.

Tip: pro změnu chuti je možné do vaječné směsi přidat trochu hořčice, nebo zeleninovou směs obohatit o slaninu/uzeninu/zbytky masa.    


Lenka Moučková


11.7.2011   Rubrika: Koláče   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zeleninový koláč bez těsta

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
manka
manka - 11.7.2011 13:03

bulgur mám ráda,kurkumu taky, ale tohle jídlo si nedovedu jaksi ani představit

 
Světlonoska
Světlonoska - 11.7.2011 11:09

smajlik - 57 Dala bych to na listové nebo na těsto na pizu a upeklasmajlik - 94mě na to stačí zakysaná s vejcem,porkem nebo cibulí a je to super mnamkasmajlik - 34 BULGUR neznám,ale obejdu se bez nej dálsmajlik - 35

 
evropka
evropka - 11.7.2011 9:52

jen to čtu a roste mi to v puse...ale třeba se mýlím,nevím..smajlik - 26

 
Almega
Almega - 11.7.2011 9:49

Nepoužívám nikdy kari ani kurkumu,mě nechutná nic pálivého....

 
sharon
sharon - 11.7.2011 8:20

stačí obyč .sýr......a trocha sole...smajlik - 68

 
Linda
Linda - 11.7.2011 7:49

Zelenina bude rozblemcaná - 15 minut na pánvi a jeste do trouby smajlik - 26. Michanice to bude dobrá jenom zmenim postup - diky za nápad

 
orinka
orinka - 11.7.2011 7:00

no prostě - zapečená zelenina. určitě to bude dobré, bulgur můžu jenom doporučit.

 
dadka
dadka - 11.7.2011 0:38

Dělám tak zeleninovou omeletu.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77182.
    Archiv anket.