Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Zeleninový koláč bez těsta

Zeleninový koláč bez těsta

Potřebujete: 3 celá vejce, 1 dl smetany na vaření, 80 g rýže (jahel, bulguru, pšenice kamut, apod.), 600 g cuket, papriky (červenou a zelenou), cherry rajčátka (žlutá a červená), 40 g parmezánu, olej, petrželku, mátu/bazalku, provensálské koření, sůl a pepř, strouhanku 

Postup: Nejprve připravte zeleninu - cuketu nakrájejte na kostičky, papriky nadrobno, cherry rajčátka stačí překrojit na čtvrtiny. Vložte na pánvičku s trochou oleje, osolte, opepřete přidejte karí (nebo kurkumu) a restujte asi 10-15 minut. Mezitím si připravte rýži (či její alternativu). Měkkou rýži smíchejte se zeleninou. Nyní v míse vyšlehejte tři celá vejce, přidejte smetanu a parmezán. Osolte a opepřete, přidejte provensálské koření. Zeleninovou směs vložte do pekáčku vymazaného olejem a vysypaného strouhankou, zalijte vaječnou směsí a vložte do předehřáté trouby. Pečte, až je koláč na povrchu zlatavý a jeho okraje se odtahují od pekáčku.

Tip: pro změnu chuti je možné do vaječné směsi přidat trochu hořčice, nebo zeleninovou směs obohatit o slaninu/uzeninu/zbytky masa.    


Lenka Moučková


11.7.2011   Rubrika: Koláče   |   Komentářů 8   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zeleninový koláč bez těsta

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
manka
manka - 11.7.2011 13:03

bulgur mám ráda,kurkumu taky, ale tohle jídlo si nedovedu jaksi ani představit

 
Světlonoska
Světlonoska - 11.7.2011 11:09

smajlik - 57 Dala bych to na listové nebo na těsto na pizu a upeklasmajlik - 94mě na to stačí zakysaná s vejcem,porkem nebo cibulí a je to super mnamkasmajlik - 34 BULGUR neznám,ale obejdu se bez nej dálsmajlik - 35

 
evropka
evropka - 11.7.2011 9:52

jen to čtu a roste mi to v puse...ale třeba se mýlím,nevím..smajlik - 26

 
Almega
Almega - 11.7.2011 9:49

Nepoužívám nikdy kari ani kurkumu,mě nechutná nic pálivého....

 
sharon
sharon - 11.7.2011 8:20

stačí obyč .sýr......a trocha sole...smajlik - 68

 
Linda
Linda - 11.7.2011 7:49

Zelenina bude rozblemcaná - 15 minut na pánvi a jeste do trouby smajlik - 26. Michanice to bude dobrá jenom zmenim postup - diky za nápad

 
orinka
orinka - 11.7.2011 7:00

no prostě - zapečená zelenina. určitě to bude dobré, bulgur můžu jenom doporučit.

 
dadka
dadka - 11.7.2011 0:38

Dělám tak zeleninovou omeletu.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 125482.
Archiv anket.