Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Koláč s cuketou s hořčicí

Koláč s cuketou s hořčicí

Potřebujete: křehké nebo listové těsto, 3 středně velké cukety, 150 g čerstvého kozího sýra, lžíci bramborového škrobu, 200 ml mléka (nebo 100 ml mléka a 100 ml smetany na vaření), 3 vejce, 2 lžíci plnotučné hořčice s příchutí (nebo dijonské), olej

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vtlačte do nízké koláčové formy a dejte jej předpéct na 15 minut. Mezitím omyjte cukety, zbavte je konců a nastrouhejte je nahrubo. Pak na pánvičce rozehřejte olej a cukety na něm chvíli restujte. Odstavte a nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte do cukety kozí sýr s lžící bramborového škrobu. Následně přidejte mléko a celá vejce, na konec vmíchejte hořčici. Vše rozetřete rovnoměrně na těsto a pečte dalších 20 minut. Podávejte s hlávkovým salátem.

Tip: můžete zdobit vyškvařenou slaninou

Lenka Moučková


28.7.2011   Rubrika: Koláče   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Koláč s cuketou s hořčicí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 30.7.2011 8:48

Kadla: já třeba jako řízek smažím i velké cukety které oloupu, odstraním semena , plátky pak nasolím a nechám i dvě hodiny " vypotit"....a řízky z ní jsou výborné.....

 
orinka
orinka - 28.7.2011 19:26

Kadla: Gorawen: ale stačí nejít týden na zahradu a jiné, než obří, tam zkrátka nejsou!smajlik - 76Furt prší.

 
Gorawen
Gorawen - 28.7.2011 19:10

Kadla: souhlas ty velke cukety takove ty obryne nejsou opravdu moc dobresmajlik - 11

 
Kadla
Kadla - 28.7.2011 17:42

orinka: To je taky pravda. K tomu oloupání - zjistila jsem, že mnohdy je cuketové jídlo chuťově o hodně lepší, když se tam ta slupka nechá (ale musí to být mladá, ještě celkem malá cuketa s tenkou, měkkou slupkou, pokud je to taková mladá cuketa, nemusejí se řešit ani semínka... Já vlastně ani z jiných než mladých cuket nevařím, ty velké už mi nechutnají, jsou takové divné).

 
orinka
orinka - 28.7.2011 16:59

Kadla: jenomže tam je to napsáno jaksi divoce-představila bych si, že vezmu cuketu, uřežu jí konce a nastrouhám ji bez oloupání a vybrání semínek. Zkušená kuchařka to tak udělá automaticky, ale kdo začíná a hned ze začátku bude mít neúspěch, tak ho to odradí. Mám kamarádku, která prý každý recept zkusí jenom jednou. Jak se nepovede, víckrát ho nedělásmajlik - 26

 
Kadla
Kadla - 28.7.2011 16:53

Mně to připadá docela zajímavé... I bych to zkusila udělat.
Orinka: Taky bych vodu z těch cuket vymačkala, ale možná to tam není napsáno proto, že se očekává, že to člověk dělá automaticky, když používá strouhanou cuketu...

 
Zvědavka
Zvědavka - 28.7.2011 13:34

sharon: Eduna: manka: evropka: HIHIHIHI smajlik - 34smajlik - 47

 
Světlonoska
Světlonoska - 28.7.2011 13:31

smajlik - 76Bude to chtit oloupat a hodně orestovat ,aby se vypařilo co nejvíc vody,možná to i zkusim,

cuketa jako základ na pizzu nemá chybu,doporučujismajlik - 94či na slaný koláčsmajlik - 50

 
orinka
orinka - 28.7.2011 11:43

sharon: no jo, ale co když si to někdo fakt podle toho udělá? Ráda bych věděla, jestli je tenhle recept vyzkoušený, opravdu se mi to nezdá. Na lístkové těsto dávat tolik těžkého mokrého = nemůže dobře dopadnout. Radu poskytnu klidně ráda i zadarmo, pro dobré lidi mi není ničeho škodasmajlik - 43

 
manka
manka - 28.7.2011 11:07

orinka: já si totiž nedovedu představit ani mastné listové těsto s tou nablemtanou cuketovou směsí, ale proti gustu

 
sharon
sharon - 28.7.2011 11:02

orinka: hele neraď....smajlik - 68 za to tě neplatí....smajlik - 68

 
orinka
orinka - 28.7.2011 11:00

to ale bude blemcaninasmajlik - 76smajlik - 68 cuket je tam podle mě strašně moc! Radila bych nastrouhané nasolit, nechat vypotit tekutinu a dobře vymačkat, než se to na těsto hodí.

 
sharon
sharon - 28.7.2011 10:36

manka: no jo, jsme...to je z toho kečupu...smajlik - 9

 
manka
manka - 28.7.2011 10:28

sharon: evropka: jste fakt hrozný můry

 
sharon
sharon - 28.7.2011 10:25

manka: já se lekla. že se přikusuje....smajlik - 20

 
evropka
evropka - 28.7.2011 10:20

manka: já chci protlaksmajlik - 85smajlik - 85smajlik - 85

 
manka
manka - 28.7.2011 10:19

jste fakt nechápavý, kečup se dává pak nahoru

 
Eduna
Eduna - 28.7.2011 10:16

sharon: smajlik - 47 Určitě tam je tisková chyba, kečup přece musí být všude.

 
sharon
sharon - 28.7.2011 9:49

a co tak ty cukety oloupat ?.....

 
sharon
sharon - 28.7.2011 9:48

nechybí tam kečup ?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.