Koláč s cuketou s hořčicí
Potřebujete: křehké nebo listové těsto, 3 středně velké cukety, 150 g čerstvého kozího sýra, lžíci bramborového škrobu, 200 ml mléka (nebo 100 ml mléka a 100 ml smetany na vaření), 3 vejce, 2 lžíci plnotučné hořčice s příchutí (nebo dijonské), olej
Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vtlačte do nízké koláčové formy a dejte jej předpéct na 15 minut. Mezitím omyjte cukety, zbavte je konců a nastrouhejte je nahrubo. Pak na pánvičce rozehřejte olej a cukety na něm chvíli restujte. Odstavte a nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte do cukety kozí sýr s lžící bramborového škrobu. Následně přidejte mléko a celá vejce, na konec vmíchejte hořčici. Vše rozetřete rovnoměrně na těsto a pečte dalších 20 minut. Podávejte s hlávkovým salátem.
Tip: můžete zdobit vyškvařenou slaninou
28.7.2011 Rubrika: Koláče | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koláč s cuketou s hořčicí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kadla: já třeba jako řízek smažím i velké cukety které oloupu, odstraním semena , plátky pak nasolím a nechám i dvě hodiny " vypotit"....a řízky z ní jsou výborné.....
Kadla: Gorawen: ale stačí nejít týden na zahradu a jiné, než obří, tam zkrátka nejsou!Furt prší.
Kadla: souhlas ty velke cukety takove ty obryne nejsou opravdu moc dobre
orinka: To je taky pravda. K tomu oloupání - zjistila jsem, že mnohdy je cuketové jídlo chuťově o hodně lepší, když se tam ta slupka nechá (ale musí to být mladá, ještě celkem malá cuketa s tenkou, měkkou slupkou, pokud je to taková mladá cuketa, nemusejí se řešit ani semínka... Já vlastně ani z jiných než mladých cuket nevařím, ty velké už mi nechutnají, jsou takové divné).
Kadla: jenomže tam je to napsáno jaksi divoce-představila bych si, že vezmu cuketu, uřežu jí konce a nastrouhám ji bez oloupání a vybrání semínek. Zkušená kuchařka to tak udělá automaticky, ale kdo začíná a hned ze začátku bude mít neúspěch, tak ho to odradí. Mám kamarádku, která prý každý recept zkusí jenom jednou. Jak se nepovede, víckrát ho nedělá
Mně to připadá docela zajímavé... I bych to zkusila udělat.
Orinka: Taky bych vodu z těch cuket vymačkala, ale možná to tam není napsáno proto, že se očekává, že to člověk dělá automaticky, když používá strouhanou cuketu...
sharon: Eduna: manka: evropka: HIHIHIHI
Bude to chtit oloupat a hodně orestovat ,aby se vypařilo co nejvíc vody,možná to i zkusim,
cuketa jako základ na pizzu nemá chybu,doporučujiči na slaný koláč
sharon: no jo, ale co když si to někdo fakt podle toho udělá? Ráda bych věděla, jestli je tenhle recept vyzkoušený, opravdu se mi to nezdá. Na lístkové těsto dávat tolik těžkého mokrého = nemůže dobře dopadnout. Radu poskytnu klidně ráda i zadarmo, pro dobré lidi mi není ničeho škoda
orinka: já si totiž nedovedu představit ani mastné listové těsto s tou nablemtanou cuketovou směsí, ale proti gustu
orinka: hele neraď.... za to tě neplatí....
to ale bude blemcanina cuket je tam podle mě strašně moc! Radila bych nastrouhané nasolit, nechat vypotit tekutinu a dobře vymačkat, než se to na těsto hodí.
manka: no jo, jsme...to je z toho kečupu...
sharon: evropka: jste fakt hrozný můry
manka: já se lekla. že se přikusuje....
manka: já chci protlak
jste fakt nechápavý, kečup se dává pak nahoru
sharon: Určitě tam je tisková chyba, kečup přece musí být všude.
a co tak ty cukety oloupat ?.....
nechybí tam kečup ?