Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Slaný koláč s drobenkou

Slaný koláč s drobenkou

Potřebujete: 25 dkg krémového kozího sýra, asi 1 kg rajčat, půl sáčku strouhaného parmezánu, česnek, čerstvé bylinky, bílý mletý pepř, olivový olej, na drobenku: 8-10 dkg másla, 13-15 dkg mouky


Postup: Čtvrtky rajčat vložte na pánvičku bez tuku a krátce duste, aby pustily šťávu. Přidejte drcený (ne lisovaný) česnek, čerstvé, nadrobno nakrájené bylinky (bazalka, majoránka). Opepřete, osolte a zastříkněte olejem. Duste pod pokličkou doměkka. Pak odkryjte a nechte šťávu odpařit.

Zapékací misku vytřete máslem, vysypte strouhankou a na dno dejte polovinu dušených rajčat. Můžete je posypat strouhankou, která vsákne přebytečnou šťávu. Na rajčata pokládejte rovnoměrně většinu kozího sýra (20 dkg), pak přikryjte druhou částí rajčat a zbytkem sýra.

Smíchejte mouku a máslo, promněte, aby vznikla drobenka. Přisypejte parmezán a ještě znovu zlehka promněte. Slanou drobenku vsypte jako poslední vrstvu na koláč. Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 20-30 minut při 180 °C.

Tip: Můžete orestovat na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, špekáčky nebo šunku, smíchat s rajčaty nebo na ně poklást.

Redakce


17.10.2016   Rubrika: Koláče   |   Komentářů 0   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Slaný koláč s drobenkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78627.
Archiv anket.