Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Kuskusová frittata z remosky

Kuskusová frittata z remosky

Na 2 porce potřebujete:

  • 100 g kuskusu
  • 200 ml vody
  • 50 g šunky
  • 50 g strouhaného sýra eidam 30%
  • 6-8 sušených rajčat nakládaných v oliv. oleji
  • 2 lžíce černých oliv
  • 3 velké snítky čerstvé bazalky
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 dl mléka
  • 2 vejce
  • sůl, pepř

 

Postup: Kuskus zalijeme vřící vodou, lehce osolíme, opepříme a necháme nabobtnat. Mezitím pokrájíme nadrobno rajčata, olivy a šunku, nasekáme bazalkové lístky. Remoskovou formu vymažeme trochou olivového oleje, nasypeme kuskus, přidáme vše, co jsme pokrájeli,  a zamícháme. Do misky nalijeme mléko, vyklepneme vejce, prolisujeme česnek, vsypeme nastrouhaný sýr, lehce osolíme a prokvrdláme vidličkou, aby se vše spojilo. Nalijeme na kuskusovou směs do remosky a lehce promícháme. Zapékáme cca 20 minut, dokud není frittata na povrchu zlatavá.

Pokud nemáte remosku, je možné vše zapéct i v troubě v zapékací misce. Kdo si nehlídá linii, může nahradit mléko smetanou 33%, dát 45% sýr nebo nivu.

Dobrou chuť přeje Sofffie

Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


17.5.2012   Rubrika: Nákypy   |   Komentářů 9   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuskusová frittata z remosky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
matysek
matysek - 17.5.2012 18:16

vypadá to dobře, určitě to vyzkouším. Kuskus jsem měla shodou okolností dnes k obědu, se šmakounem a fazolkama smajlik - 57

 
Sofffie
Sofffie - 17.5.2012 15:37

magatao: rozdíl to bude, protože sušená rajčata v oleji mají takovou hodně výraznou specifickou chuť. Pokud použiješ cherry, doporučuji přidat ještě něco chuťově výrazného - i jiné bylinky, naťovou cibulku nebo zmíněnou nivu, jinak by to mohlo být mdlé. smajlik - 31

 
helca.nelly
helca.nelly - 17.5.2012 14:18

dělám různé míchanice s rýží a nebo z krup. Na kuskus se chystám dlouho. Díky za inspiraci.

 
magatao
magatao - 17.5.2012 13:56

smajlik - 47 hned večer to zkusím, akorát nemám sušená rajčata, bude to velký rozdíl, když použiju cherry?smajlik - 55

 
sociální.inženýrka.v.důchodu
sociální.inženýrka.v.důchodu - 17.5.2012 12:49

Remosku mám už z dob svého dávného mládí, ráda ji použiji na takový chutný pokrm, děkuji za nápad!smajlik - 61
V mém věku mi už těžká a mastná jídla opravdu nedělají dobře, ale takovéto nové recepty mi moc chutnají, škoda, že za mého mládí nic takového v obchodech nebylo. O kuskusu, bulguru, semolině, římském květáku a mnoha dalších a dobrých(!) jsem se bohužel dozvěděla až na stará kolena. Ale lepší pozdě než nikdy! smajlik - 47

 
Hana
Hana - 17.5.2012 12:15

Díky za inspiraci :-) Té není nikdy dost smajlik - 47

 
manka
manka - 17.5.2012 9:29

moc děkuju za recept, kuskus dělám jen jako přílohu, tohle určitě zkusím.

 
Denrepa
Denrepa - 17.5.2012 9:13

Jé, konečně pořádnej, lehkej a zdravej receptsmajlik - 32 Děkuju, smajlik - 24 kuskus miluju a tahle forma vypadá dost dobřesmajlik - 57

 
anitech
anitech - 17.5.2012 6:49

je to sice variace na zapečené těstoviny, ale přiznám se, že kuskus jsem takto ještě nedělala ale ještě není pozděsmajlik - 68určitě vyzkouším