Domácí pizza
Potřebujete:
Na těsto:
½ kg pizza mouky (případně můžete nahradit hladkou moukou)
¼ l perlivé vody
cca 5 lžic oleje (olivový anebo jakýkoli jiný)
1 – 2 lžičky soli
½ kostičky droždí (můžete nahradit sušeným, kterého na toto množství použijte vrchovatou lžičku)
Postup: Těsto zpracujte a nechte vykynout, poté proválejte, rozdělte na menší kousky (podle toho, jak velké chcete jednotlivé pizzy mít) a vyválejte co nejtenčí placky, můžete je i povytahovat rukama.
Na potření:
Krájená rajčata, spařená a oloupaná (můžete použít konzervovaná)
Česnek podle chuti
Bazalka
Cibule
Olej
Postup:
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a nechte na troše oleje zesklovatět. Pak přidejte rajčata a nakonec nadrobno nakrájenou bazalku. Směs nechte vychladnout a poté ji rozetřete na tence vyválené těsto.
Na obložení:
Ingredience podle chuti
Italské koření (koření na pizzu)
Pizzu můžete obložit v podstatě čímkoli a připravit si ji přesně podle vaší chutě. Tuňákem s cibulí a olivami, šunkou, sýrem, masem, špenátem atd. atd. Na vrchu vždy posypte kořením na pizzu.
Pizzu pečte na plechu na pečícím papíře v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi dvacet minut, že je hotová poznáte podle toho, že okraje získají zlatou barvu. Proti vysušení doporučujeme umístit na dno trouby nádobu s vodou.
8.4.2016 Rubrika: Pizza | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Domácí pizza
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Chudák PIZZA - ta už bude po 50ti dnech zde obalená pořádnou vrstvou "penicilínu" - i kdyby byla v lednici
Cožpak nikdo neumí poslat nový a dobrý recept - nebo vedení tohoto magazínu nemá ani na jeho uveřejnění čas ???
orinka: aha, to jsem ještě nezkoušela, oregano mám v tom rajčatovém základu. Ale když peču foccaciu, tak tam dávám bylinky přímo do těsta, je to dobré.
Piafka: Já jsem zvyklá dávat do těsta na pizzu i oregano, je to potom celkově lepší.
orinka: V podstatě máš pravdu, základ je rajčatový a většinou se hned na něj dává mozzarella.
K receptu: základ je voda, mouka, kvasnice, olivový olej, sůl. Minerálkou ani pizza moukou bych se netrápila. Kvalitní hladká udělá asi lepší službu.
Miluju havajskou pizzu,tenoučkou,hodně ananasu,u nás ji dělají vynikající,ve dvou velikostech
Občas dělám, šunka, rajčata, sýr.
Osobně mám nejraději jen rajčata, trošku bazalky a parmazán
orinka: píše se tam ingredience podle chuti
Já bych si dala
u nás pizza nééé, raději langoše..............
A sýr se tam nedává? měla jsem za to, že patří na každou pizzu