Zapečený toastový chléb
Potřebujete: Plátky toastového chleba (nejlépe staršího), plátkový sýr, vejce, mléko, sůl, pepř (případně oblíbené koření či pažitku nakrájenou nadrobno), pekáček nebo zapékací misku
Postup: Zapékací misku vymažte máslem. Toastový chléb, pokud je čerstvý, dejte na chvíli pod gril, aby mírně zkřupavěl. Poté klaďte střídavě řadu toastového chleba a řadu plátkového sýra tak, aby se překrývaly jako rybí šupiny. Nakonec vyšlehejte vejce s mlékem, okořeňte, a zalijte toasty. Vložte do trouby, kterou jste předehřáli na 180 °C.
Tip: doporučujeme podávat s bohatou zeleninovou oblohou
19.9.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečený toastový chléb
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Hm, to může být dobrý. Mám ještě zbytek tousťáku, tak to udělám na večeři. Díky za nápad.
tohle se dá dělat i jako sladká varianta, Plátky toustového lehce potřít máslem a marmeládou a slepené chleby naklást do zapékací ,máslem vymaštěné skleněné mísy. zalít mlékem s vejci upečené pocukrovat. Je to taková odrůda žemlovky
No, vypadá to dobře, ale příteli by tam chyběl salám. Sejra moc nemusí