Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Slané tyčinky z taveného sýra

Slané tyčinky z taveného sýra

Potřebujete: 150 g taveného sýra, jakéhokoliv, 150 g tuku, 150 g hladké mouky, 150 g dobré strouhanky, špetička prášku do pečiva, 1 celé vajíčko, asi 3 lžíce mléka - podle potřeby a suchosti mouky, sýr na posypání, pizza koření do těsta na ochucení, sůl podle chuti, ale pozor, taveňák už slaný je
Příchuti a kořenící směsi můžete měnit podle vlastní chuti, ale pizza mi chutná asi nejvíc

Postup: Vše se uplácá dohromady, těsto se rozdělí, klasicky vyválí, pomaže vajíčkem, nakrájí se tyčinky dle vlastní fantazie a na plechu posype strouhaným sýrem typu eidam - raději ten tučnější.
Peče se dorůžova a dokřupava.

Za recept děkujeme čtenářce orince.

Lenka Moučková


8.12.2010   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Slané tyčinky z taveného sýra

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ploduska
Ploduska - 10.12.2010 14:06

orinka:
dík smajlik - 57

 
orinka
orinka - 8.12.2010 23:20

máslo, Hera - něco takového.

 
Ploduska
Ploduska - 8.12.2010 17:41

už teď - podle popisu smajlik - 57
jen dotaz - jaký tuk?smajlik - 72

 
jelítko
jelítko - 8.12.2010 13:57

to je to moje oblíbený vánoční "cukroví" asi ho upeču, poprvé v životě smajlik - 68

 
sharon
sharon - 8.12.2010 13:29

orinka: aha...smajlik - 63

 
orinka
orinka - 8.12.2010 11:49

Linda: nejlepší je to čerstvé, to víš, že to natahuje vlhkost. Dobré je to ale i tak. Napadá mě to zmrazit, ale to nemám vyzkoušené.sharon: holka, nevím, to těsto by se mohlo trhatsmajlik - 26

 
PEGG
PEGG - 8.12.2010 10:41

Taky mám strach,že je to křupavé jen čerstvé, alespoň mě to vždycky do druhého dne změkne a nekřupesmajlik - 85 Dělám podobnésmajlik - 61

 
sharon
sharon - 8.12.2010 10:40

a co tak to vyválené těsto posypat nivou smotat a nakrájet šneky a upéct ? halóó orinko , šlo by to ?smajlik - 94

 
Linda
Linda - 8.12.2010 10:14

Orinko ted me napadlo, ze bych to mohla udelat chlapum do práce na pátek, kdyz je upecu ve ctvrtek vecer budou v pátek krupavé a nebo mi pres noc zmeknou? smajlik - 26 Díky

 
sharon
sharon - 8.12.2010 10:10

tak to upeču tomu mýmu žroutovi co furt šmejdí po špajzu a neví co by sežral, včera balíček rozinek......díky ori...smajlik - 68

 
Linda
Linda - 8.12.2010 9:23

To vypadá zrave smajlik - 57smajlik - 47, to MUSIM vyzkouset.

 
orinka
orinka - 8.12.2010 8:14

jojo, je to dobrý a když je člověk přeslazený...smajlik - 58smajlik - 54

 
monja
monja - 8.12.2010 6:52

taky se mi to líbí, lepší jak celý cukroví....

 
anitech
anitech - 8.12.2010 6:21

tohle udělám na Silvestra. Po vánočním cukroví to příjde vhod.Dávám orince kladný bodíksmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.