Slaná kapsa z listového těsta
Potřebujete: listové těsto, pórek, zbytky sýra, zbytky uzenin (salámů, šunky, klobás...), rajský protlak, vejce, olej, sůl a pepř
Postup: Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Podusíme na trošce oleje. Dochutíme solí a pepřem. Listové těsto rozválíme (pokud má kruhový tvar, utvoříme kapsu; pokud jej rozválíme do obdélníku, vytvoříme klasický závin). Na něj rozprostřeme rajský protlak, položíme pórek a obložíme uzeninami, na které navrstvíme sýr. U těsta ve tvaru kruhu potřeme okraje, přehneme, okraje k sobě přitlačíme. Dáme péct, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Podáváme teplé, s hlávkovým salátem s olivovým olejem a kapkou balzamikového octa.
1.2.2011 Rubrika: Pečivo | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
- Slané banánky z odpalovaného těsta
- Zapečený toastový chléb
- Špenátový závin
- Další recepty na slané pečivo