Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Potřebujete: 500 g listového těsta, 300 g strouhaného ementálu, 100-150 g šunky, 1 rajče, 1 vejce, sekané mandle (dobrovolné)

Postup:  Těsto rozválejte na tenký plát (nejlépe je použít chlazené rozválené listové těsto na pečicím papíru). Rajče zbavte semínek a šťávy a dužinu nakrájejte na drobné kousky. Vejce vyšlehejte a potřete jím plát těsta. Zbytek vejce uschovejte na potření šneků. Na plát těsta položte plátky šunky, pak kostičky rajčete a posypte strouhaným sýrem. Po delší straně zabalte jako roládu. Zabalte do potravinové fólie a vložte do mrazáku na třicet minut. Nízký plech vyložte pečicím papírem. Roládu nakrájejte na centimetrová kolečka, která položte naplocho, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi. Pečte asi 20 minut. Podávejte horké i studené.

Lenka Moučková


22.7.2011   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Slaní šneci z listového těsta

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 24.7.2011 15:56

smajlik - 50JAko koláč i na kynutém těstě zkuste s e Zakysanou smet,vejce,sul,pepř,porek nebo cibulesmajlik - 94´vyborný slaný koláčsmajlik - 64

 
Světlonoska
Světlonoska - 24.7.2011 15:54

smajlik - 94TO je dobrota,dělám i falešnou pizzu,když mám lenoru ,na listovém,to miluji ve všech podobáchsmajlik - 47i se pšenátem dělávámsmajlik - 94a se zelim a anglickou to jde také na dračkusmajlik - 68

 
ruzenka
ruzenka - 22.7.2011 22:45

ja tam davam sunku, syr a cierne olivy smajlik - 57
nedavam to stuhnut do chladnicky, rovno krajam po zatoceni, ked dam na plech tak ich dlanou trocha roztlacim.....
vlastne ja uz len asistujem, moja 5rocna dcerka je sefkuchar smajlik - 58

 
Eduna
Eduna - 22.7.2011 22:39

Listové těsto je vděčná záležitost. Ať to naplním čímkoliv tak vždycky to má úspěch. smajlik - 5

 
YXH
YXH - 22.7.2011 20:46

mam-ča: Kdybych do neceho dala lovecak jako prisadu, tak tu budete mit parte. Muj smajlik - 43 ho miluje a tak si ho krajime jen tak po kouskach na "lepsi prilezitost" ani navsteve nenabidne je to jenom pro rodinu, a to jsme privezli 3 stangle. smajlik - 42 Uz jsou davno pryc. smajlik - 97
Delala jsem neco podobneho s balkanskym syrem a porkem, a melo to taky veliky uspech.

 
PEGG
PEGG - 22.7.2011 10:19

medved - 22.7.2011 7:57 - gratuluji ti k smajlik - 47dceři, šikovná holkasmajlik - 45smajlik - 61

 
sharon
sharon - 22.7.2011 9:57

dělám dost často , koupím už vyválené těsto a máme nejraději s nivou a pórkem......udělám ze dvou těst a ssmajlik - 43vše pozobem sami...smajlik - 68

 
mam-ča
mam-ča - 22.7.2011 9:05

Do těsta jde zabalit všechno "co dům dal", či co vymetu z lednice. Osvědčil se mi i tvrdý salám typu lovečák, křemešník, apod. Nejvýraznější chuť dává šnekům sýr niva.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 22.7.2011 8:31

orinka - taky si myslím, pouští šťávu, jinak určitě dobré jako ty rohlíčky co tu byly.

 
orinka
orinka - 22.7.2011 8:20

nebylo by lepší rajčata napřed podusit a odpařit šťávu?

 
medved
medved - 22.7.2011 7:57

tohle pece pro navstevy nase sestileta dcera smajlik - 99 akorat misto rajcat dava barbarsky kecup a jeste trochu cesneku pro dochuceni smajlik - 67

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 22.7.2011 7:54

Taky dělám a jde do toho všechno možné. Já dávám anglickou slaninu nebo prošuto a výraznější sýr, třeba i nivu to i bez slaniny. Nahoře potřu a posypu hrubou solí a kmínem. Má to obrovský úspěch a nikdy nezbyde.

 
Jarča*
Jarča* - 22.7.2011 7:42

Podobné věci miluju, akorát peču jako roládu vcelku a krájím až pak. Tohle je taky zajímavésmajlik - 47

 
Lilinka
Lilinka - 22.7.2011 7:25

To je klasika, která má vždycky úspěch. smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.