Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Hermelínové tyčinky od orinky

Hermelínové tyčinky od orinky

V ledničce byl prošlý hermelín. Napadlo mě udělat z něj slané tyčinky. Teda, ty jsou tak křehké a pikantní, že to musím hned poslat dál. Nic to není, je to za chvilku hotové.


Zapneme troubu na maximum a nastrouháme nahrubo 1 hermelín.

Dále potřebujeme: 1/2 hery, 1 celé vajíčko, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva (přidat s moukou), 1 rovnou lžíci sypkého koření do polévky, např. vegeta, polohrubou mouku podle potřeby, dokud se nám nepodaří zpracovat nelepkavou kouli

Postup: Zpracované těsto rozdělte na dvě poloviny, rozválejte do tvaru obdélníku a celé je natřete rozšlehaným vajíčkem. Rádýlkem vykrájejte co nejtenčí tyčinky a na plechu vyloženým pečícím papírem je v horké troubě upečte, dokud nezískají červenou barvu. Z uvdeného množství upečete dva velké plechy tyčinek.
Dobrou pohodu u tyčinek přeje Orinka.

Lenka Moučková


1.12.2011   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 33   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hermelínové tyčinky od orinky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
orinka
orinka - 3.12.2011 9:57

Holky, dělala jsem teď z dvojí dávky a dávala jsem pozor, aby byl rozpis přesnější. Takže: 100 g sýry typu hermelín (z Globusu za 11.00), 1 celé vajíčko, 1/2 Hery, cca 250 g polohrubé mouky s 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva a rovnou polévkovou lžicí sypkého koření typu Vegeta (může být i méně, podle toho, kdo má rád méně slané)
A to nejlepší nakonec. Hermelín se vlastně ani moc strouhat nemusí, stačí jen to na povrchu, co je tužší a pak se to v pohodě rozmačká rukama, jak se dělá těsto!!!smajlik - 31

 
štoudev
štoudev - 2.12.2011 9:16

orinka: no jasně, já to pochopila, taky říkám Hermelín všem smajlik - 68. Tohle spíš byla nevyžádaná rada pro ty, které by možná sháněly ten origoš nebo co psaly, že je všude jen ten drahýsmajlik - 61

 
orinka
orinka - 2.12.2011 8:47

majucha: ale já napsala Hermelín jen proto, že tak vlastně říkám všem takovým kulatým sýrům s plísní, jasně že to nemusí být ten nejdražší. Tyčinky jsem dělala z globusáckého s globus značkou. A byly dobré.

 
štoudev
štoudev - 1.12.2011 21:47

Jestli netrváte na origoš Hermelínu a stačily by vám ty levné camemberty, tak třeba v Bille mají ten jejich Clever za asi 15 korun, to samé je v Tescu, v Kaufu je asi za 18 a v Albertu myslím kolem dvacky, ale zas jsou to ty stodvacetigramové. Nevím, jestli je to hodně rozdílná chuť, ale já si je kupuju a jsem s nima docela spokojená.
Anebo v Kaufu mají jeden za 38, ale je to dvacetidekový trojúhelník, takže v přepočtu je cena podobná jako u těch levných - ale je vyrobený přímo ve Francii a je chuťově báječnýsmajlik - 57

 
Kadla
Kadla - 1.12.2011 21:04

Já jsem teda na levnější hermoš než za 28 zatím nenarazila, takže ho taky kupuju jen výjimečně.. Ale ty tyčky někdy zkusím udělat, třeba na svátky..

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.12.2011 19:54

matysek: Santé: evropka: : Dík za tipy, fakt mám radost, hed zítra se vydám na nákup smajlik - 47

trpajzlik: No já právě pod třicet taky nikde neviděla, ale je fakt, že neobjíždím město, chodím jen kam mám nejblíž.

 
orinka
orinka - 1.12.2011 17:43

trpajzlik: hrůzasmajlik - 76 kde to žiješ?!smajlik - 6 Za ty prachy bych to nekoupila. I když - jsou z toho dva plechy a tak dobré tyčinky za ty peníze hotové nekoupíš.

 
trpajzlik
trpajzlik - 1.12.2011 17:40

Zvědavka: u nás stojí skoro 40 - dnes jsem koupila nejlevnější za 24,-

 
trpajzlik
trpajzlik - 1.12.2011 17:39

evropka: chytrý nápad - dát do mrazáku, také jsem přemýšlela, jak strouhat hermelínsmajlik - 19

 
Santé
Santé - 1.12.2011 17:22

Nečetla jsem diskuzi, tak se pmlouvám, evropka už to napsala smajlik - 64

 
Santé
Santé - 1.12.2011 17:21

Zvědavka: já kupuju v Tescu ten jejich a řekla bych, že je je lepší, než z Globusu, jinak jsou ro ty nejobyčejnější, Sedl. Pepík, nebo Král sýrů - ti jsou lepší, ale nám stačí i ty obyč. smajlik - 68smajlik - 68

 
matysek
matysek - 1.12.2011 16:34

Zvědavka: tesco plísňový sýr mám raději než originál hermelín, mají ho takový jemný, prostě moc dobrý a za pár korun

 
evropka
evropka - 1.12.2011 15:53

stačí ho dát na chvilku do mrazákuSofffie:

 
PEGG
PEGG - 1.12.2011 14:27

Sofffie - 1.12.2011 13:59 smajlik - 29smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
Sofffie
Sofffie - 1.12.2011 13:59

Zajímavý recept, ale nedovedu si představit to strouhání. Navrhuju ho nechat v lednici ještě tejden, to už si do mísy doleze sám, a pak ho jenom rozčvaňhat vidličkou. smajlik - 68

 
orinka
orinka - 1.12.2011 13:17

Zvědavka: to je šílený. Však to ale nemusí být hermelín hermelínovatý, určitě stejně poslouží nějaký ten pepin nebo jiný tohoto typu.smajlik - 58

 
orinka
orinka - 1.12.2011 13:16

sharon: co on - já su chudák největší!!!smajlik - 76 Nascípaný chlap je enem na zlobení, to už tvrdila i tetka Peléščena.smajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.12.2011 11:38

Kdysi syn dotáhl nějaký,, Aro" a ten byl teda hnusný.

 
Zvědavka
Zvědavka - 1.12.2011 11:37

evropka: Tam taky nechodím, protože to mám zcela mimo. Ale platí mi tam měsíčník, tak zkusím. Dík za tip. My totiž jinak Hermoš milujeme, ale kvůli drahotě ho kupujeme jen minimálně smajlik - 63

 
evropka
evropka - 1.12.2011 11:35

Zvědavka: péto v tescu mají jejich hermoš za 12 káblí...já ho obaluju,recept je super

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78629.
Archiv anket.