Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Pokud jste doma nestačili spotřebovat bochník chleba a ztvrdlý se vám už nechce jíst, můžete z něj vykouzlit skvělé domácí dalamánky.

Potřebujete: Asi pět krajíců chleba, cca 4 dcl vody, 400 g hladké mouky, 20 g droždí, kmín a hrubou sůl (ingredience jsou uvedeny pouze odhadem)

Postup: Chleba nalámejte na kousky a namočte ve vodě, mixérem rozmixujte a přidejte mouku a droždí. Zpracujte těsto a nechte ho asi hodinu kynout. Pak tvořte dalamánky, na povrchu je trochu nařízněte, posypte kmínem a hrubou solí a pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi třičtvrti hodiny.

Lenka Moučková


2.2.2012   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 41   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí dalamánky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-42
Lissie
Lissie - 3.2.2012 11:33

Linda: No jo, ale i když by to lidi obírali i jen příborem, tak je to docela ekl to po nich sbírat a vyvařitsmajlik - 76
sharon: Jenže to děláš jen z ořezaných kostí, to je úplně normální. Ale sbírat to obrané po hostech z jejich talířu a pak to vyvářet, to už je teda horšísmajlik - 68

 
Lissie
Lissie - 3.2.2012 11:29

evropka: orinka: To je fakt, dokážu si to živě představit. Někdy ty zkazky, co člověk slyší, raději nevědět...

 
sharon
sharon - 2.2.2012 15:27

taky dělám vývary z kostí a hlavně z těch co mi manžel vykostí třeba kotlety, dám je vařit jen do holé vody , jak zpění tak to vše sleju a dám novou vodu a teprve pak zeleninu a koření a je pěknej čistej vývar a ještě kosti na obíračku....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 2.2.2012 15:25

Sonne: máš ho ve vzkazíku.....smajlik - 54

 
modroočka
modroočka - 2.2.2012 15:11

mně se osvědčilo, když už peču, tak z více těsta. Housky nedopeču (konečná fáze je jen pro hezkou barvu), vychladlé a čerstvé zamrazím. A později dopeču jen 10 - 15 ks okolo 10 minut... to, co rodina sní hned. Je to velmi praktické zejména v cizině, kde není evropská pekárna po ruce. smajlik - 66

 
tornado-lou
tornado-lou - 2.2.2012 14:29

a nechci byt zase hadava, ale 45min na 200st me pripada na dalamanky trochu dlouho. nebo delam maly dalamanky.

 
tornado-lou
tornado-lou - 2.2.2012 14:27

orinka: tak vyvar z kosti sem delala zrovna v pondeli nebo kterej den. celkem na to m nevidim nic nechutneho. projde to varem. a nedelam si iluze, ze maso prineseny z reznictvi by bylo necim lepsi.
ale ten vyvar se povedl. koneckoncu, ono se to tak dokonce ma delat - kosti na vyvar nejdriv opict v troube.

 
orinka
orinka - 2.2.2012 14:02

Linda: nikdy nevíš - drůbež dle etikety možno jísti rukama, ale když bude nejhůř, člověk prostě přivře oko a udělá výborný a silný vývar, jak popisoval v rozhovoru ten pak kuchař.

 
Kadla
Kadla - 2.2.2012 13:25

A to já je zkusím.. chleba nám občas zbude...

 
Linda
Linda - 2.2.2012 11:37

orinka: Lissie: no predpokládám ze hosté u honorace neokusovali kosti, takze polevka byla pomerne hygienická, i kdyz doufám ,ze tak daleko to u nás nedojde

 
orinka
orinka - 2.2.2012 11:33

Lissie: vypadá to strašně blbě, jde jen o naše představy nechutnosti, ale logicky to udělat nemůže nic, prochází to varemsmajlik - 26

 
catcat
catcat - 2.2.2012 11:33

tak u tohodle receptu jsem se okamžitě oklepala hrůzousmajlik - 9

 
Sonne
Sonne - 2.2.2012 11:30

sharon: Dáš mi recept na loupáky? smajlik - 60

 
manka
manka - 2.2.2012 11:27

no právě, stačí vidět a vůbec nechápu proč všude tahali děcka ze škol na exkurzesmajlik - 76smajlik - 76

 
evropka
evropka - 2.2.2012 11:24

Lissie: čoveče tam se např v té době co jsme se tam byli se školou podívat zavařovaly rajčata,nebo protlak už nevím...jen to bylo všude,všude a ten smrad a to prostředí..třeba je to dnes jinak

 
manka
manka - 2.2.2012 11:23

dadka: to vím, růžová voda, právě proto kupuju jen tu od kosti

 
sharon
sharon - 2.2.2012 10:44

dadka: to máš pravdu.....

 
Lissie
Lissie - 2.2.2012 10:37

orinka: Hmm, ale vařit polívku z kostí okousaných od hostů bych teda tyk nemuselasmajlik - 70smajlik - 68

 
Lissie
Lissie - 2.2.2012 10:36

evropka: manka: A jak, je to nechutné? Já teda lecos snesusmajlik - 68

 
orinka
orinka - 2.2.2012 10:32

a zítra by mohly být placky á la bramboráky z chleba. Teda, špatné to není, ale jak se tak dívám po článcích a receptech kolem, asi se počítá s velkou bídou. Vždycky jsem se zajímala o všecky recepty všech kategorií, takže znám i všelijaké "válečné". V Právu je velký rozhovor o levném vaření, kde kuchař vyzvedává různé praktiky v kuchyni, např. udělat polévku z kostí z pečeně - neříkám, že jsem to už nezkusila, je to dobré, ale...smajlik - 55V jedné knížce, už nevím které, pomlouvá služka svou paní, že na jedné straně hostí společnost a hraje si na honoraci, na straně druhé jí nakazuje, aby posbírala kosti z talířů, že z toho bude zítra polévka. Asi spějeme k tomu, že na jaře vyrazíme na kořínky.smajlik - 68 Což dělám, ale nikoliv z hladusmajlik - 14...zatím.smajlik - 42

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-42
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77192.
    Archiv anket.