Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Závin s mletým masem

Závin s mletým masem

 

Potřebujete:

Na těsto: 500 g hladké mouky, 100 g tuku, 250 ml mléka, 2 žloutky, 30 g droždí, 1 lžičku soli, špetku cukru, vejce na potření

Na náplň: 400 g mletého masa (hovězí), 1 cibuli, 1 lžíci oleje, 1 vejce, 2 lžíce kečupu, 50 g strouhaného sýra, petželovou nať, sůl, pepř

 

Postup: Z droždí, 4 lžic vlažného mléka, špetky cukru a 1 lžíce mouky nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, rozehřátý tuk a mléko s rozkvedlanými žloutky. Zpracujte těsto a nechte ho asi půl hodiny kynout. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli. Mlété maso osolte a okořeňte a smíchejte s vejcem a kečupem. Vykynuté těsto rozdělte na poloviny a rozválejte je. Potřete je masovou náplní, posypte petrželovou natí, oresovanou cibulí a částí nastrouhaného sýra. Zaviňte, přeneste na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sýrem a upečte. 

Lenka Moučková


4.6.2012   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 4   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Závin s mletým masem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 4.6.2012 13:26

monja: smajlik - 47

 
monja
monja - 4.6.2012 9:55

do závinu dávám uzený a zelíčko a je to ňamka ... smajlik - 57

 
loupák
loupák - 4.6.2012 8:30

Já to pochopila tak,že se to maso dá na tu cibulku taky osmahnoutsmajlik - 71...může to být dobré,dělám něco podobného z list.těstemsmajlik - 47

 
Linda
Linda - 4.6.2012 7:09

Asi bych nejdrive maso rychle osmahla na suché pánvi, syrove zabalené bude poustet tuk primo do testa a bude to takové blemcavejsi. Sice by mohlo pomoci rozválené testo nejdrive potrit samotnym kecupem nebo protlakem a teprve na to dát masovou smes ,ale stejne to nebude ono.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 77963.
Archiv anket.