Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Langoše

Langoše

Potřebujeme: 1kg hladké mouky, 1/2 l kefíru, 1/4 l mléka, 14 g droždí, 1 lžičku jedlé sody, 1 vejce.

Postup: Vše důkladně spojíme a těsto necháme dvě hodiny kynout. Dáme do obrovského sáčku (kynutím se opravdu zvětší objem) a necháme 24 hodin v lednici. Čím je těsto v lednici déle, tím jsou langoše chutnější. Při smažení oddělujeme kousky, na válu tvoříme válečkem nebo v ruce tvar langošů a smažíme na oleji.
Obkládáme tím, na co máme chuť (česnek, sýr, tatarka, kečup...). Dobrou chuť.

Meryl


17.4.2013   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 9   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Langoše

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 17.4.2013 15:09

Bellana: přesněsmajlik - 47.....zrovna včera v Sama doma v Tv jsem poslouchla paní doktorku , jak si všechno hlídáme, čteme , kontrolujeme éčka atd...ale že cigareta má tisíc škodlivin to už jaksi nevíme....a stačí jen dýchat ten kouř ...smajlik - 26smajlik - 68

 
Bellana
Bellana - 17.4.2013 14:57

sharon: Suchý langoš bude asi jako suchý bramborák. Jíst to jde, když má člověk hlad, ale nepochutná si. Tohle tažení proti tukům mě dost baví. Jistě, jsou lidé s nemocným žlučníkem nebo slinivkou nebo něčím podobným, ale zdravým lidem trocha tuku neuškodí. Dva plátky dobré anglické jsou stokrát chutnější než deset plátků dvacetiprocentního sýra (fuj) a energeicky to vyjde zhruba stejně. A pak - do salátů tuk patří, jinak z nich vitamíny nezískáme.

 
Světlonoska
Světlonoska - 17.4.2013 14:02

smajlik - 66Také jsme je neměli dlouhosmajlik - 55jen ted´zrovna nemáme česneksmajlik - 63s jogurtem sjem je už také dělalasmajlik - 47

 
batum
batum - 17.4.2013 12:40

Jéééé langoše..dlouho jsem je nedělala a mám je ráda,mám taky podobný recept,ale s jogurtem..........mastné je nemám, dávám na ubrousek, jsem žlučníkářsmajlik - 68 i když ho nemám, někdy se ozvesmajlik - 36
langoše píši 1*smajlik - 31

 
sharon
sharon - 17.4.2013 10:03

langoše dělám na sladko i na slano na kvalitním čerstvém oleji a jsou super, taky dávám na ubrousky a mastné nejsou vůbec....suchý langoš si neumím předstvaitsmajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 17.4.2013 8:08

Kefírová buchta i langoše jsousmajlik - 57smajlik - 94mastné nemusí být,když se odkládají na ubrousek,smajlik - 66bramboráky bych řekla,že jsou nacucané vícesmajlik - 55smajlik - 58

 
Jarča*
Jarča* - 17.4.2013 7:56

Já bych si dalasmajlik - 57 Receptů na langoše mám několik, ale ještě jsem je nedělala.
dadka: taky nemám ráda, když z něčeho kape mastnota, proto všechno čerstvě usmažené prokládám ubrousky, aby se ta mastnota vsákla.

 
dadka
dadka - 17.4.2013 7:33

Obrací se mně žaludek jen při představě toho mastného langoše.

 
jasmine
jasmine - 17.4.2013 6:20

smajlik - 43miluji je také dělám smajlik - 75

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78154.
Archiv anket.