Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Italský bylinkový chléb

Italský bylinkový chléb

Potřebujeme:

250ml vlažné vody nebo mléka

2,5 PL oleje

2,5 PL cukru

1,5 ČL soli

Kostka droždí

400-450g hladké mouky (nebo 300g hladké mouky a 150g žitné nebo grahamové nebo jiné celozrnné mouky)

1,5 ČL majoránky

1,5 ČL basilky

1,5 ČL timiánu

Postup:

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě nebo v mléce, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme hodinu až hodinu a půl kynout na teplém místě přikryté utěrkou.

A nebo všechny ingredience naházíme do domácí pekárny a počkáme, až udělá těsto za nás.

Z vykynutého těsta vytvoříme 3 zhruba stejně velké bagety a nebo těsto rozdělíme na menší díly a upleteme housky.

Než se nám trouba předehřeje na 220 stupňů necháme pečivo dokynout na plechu pokrytém papírem na pečení. Před pečením pomažeme vlažnou vodou a pečeme asi 15-18 minut podle velikosti pečiva.

Bylinky lze použít jak sušené tak čerstvé a kombinovat podle chuti. Vynikající je také varianta s pouze jedním druhem koření, u nás doma jsou nejoblíbenější oregánové bagety.

Dobrou chuť

Linda


20.10.2014   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 10   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Italský bylinkový chléb

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 21.10.2014 7:09

Linda: vidíš a nám ta sekaná chutná - je šťavnatá.....ale moc časti jí tam nedělám bo zapomenu...smajlik - 68
ale těsta hněte super....smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 20.10.2014 20:31

anitech: pravdu díš děvče,já když měl pekárnu novou tak jsem zkoušel a pekl kde co a teď zahálí ve skříni a vytáhnu ji jen když se paní nechce dělat těsto na knedle,nebo na houstičky a veky,to dělám většinou já a upeču to v troubě,jo a sousedka se ptala paní jak vám peče trouba a paní na to teď se válí na gauči (samo že frk)

 
anitech
anitech - 20.10.2014 19:06

Linda: když jsem měla pekárnu novou, tak jsem v tom záchvatu novosti zkoušela kde jaký recept ale ten chleba chutnal skoro stejně a co mě deptalo, že to byla pokaždé cihla .Takže pekárna jedině na bouchání kynutého těsta a jednou do roka v ní dělám těsta na vánoční cukroví.Přiznávám, že rok od roku je těch méně a méně a letos už žádné.

 
janulka55
janulka55 - 20.10.2014 16:26

Linda: smajlik - 47smajlik - 47určitě vyzkouším-děkuji za inspiraci.smajlik - 61

 
monja
monja - 20.10.2014 13:10

Moc dobrá kombinace je se smaženou cibulkou ... smajlik - 47

 
Linda
Linda - 20.10.2014 12:48

dadka: me upeceny chleb z pekarny taky nechutnasmajlik - 26. A vsechny mozny recepty z internetu, kdy se v pekarne dela to ci ono me teda uz vubec nazaujaly (treba sekana mi prisla uvarena ve vlastni stave a rozhodne ne upecena). Ale na udelani testa je pekarna neprekonatelna - kdyz uz ji mam tak ji aspon vyuziji na testo smajlik - 42

 
dadka
dadka - 20.10.2014 12:43

Kolegyni jsem koupila na narozeniny pekárnu, tak nosila z domu různé druhy chleba, ale mně nechutnal ani jeden. Mám ráda kupovaný chleba z jedné pekárny u nás, musí být úplně čerstvý.

 
evropka
evropka - 20.10.2014 11:57

upéct,poslat!!!smajlik - 47

 
mariena
mariena - 20.10.2014 10:23

Můj muž měl rád česnekový s mletým kmínem.Možná bych měla zase něco upéctsmajlik - 57

 
sharon
sharon - 20.10.2014 10:20

ty bylinky se musí tlouct , nebo ne ? bazalka, tymián a majoránka ???.....................já bych dala buď jednou nebo druhou ale majoránku určitě ne ! Tymián anebo rozmarýnu.......

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 125144.
Archiv anket.