Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Italský bylinkový chléb

Italský bylinkový chléb

Potřebujeme:

250ml vlažné vody nebo mléka

2,5 PL oleje

2,5 PL cukru

1,5 ČL soli

Kostka droždí

400-450g hladké mouky (nebo 300g hladké mouky a 150g žitné nebo grahamové nebo jiné celozrnné mouky)

1,5 ČL majoránky

1,5 ČL basilky

1,5 ČL timiánu

Postup:

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě nebo v mléce, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme hodinu až hodinu a půl kynout na teplém místě přikryté utěrkou.

A nebo všechny ingredience naházíme do domácí pekárny a počkáme, až udělá těsto za nás.

Z vykynutého těsta vytvoříme 3 zhruba stejně velké bagety a nebo těsto rozdělíme na menší díly a upleteme housky.

Než se nám trouba předehřeje na 220 stupňů necháme pečivo dokynout na plechu pokrytém papírem na pečení. Před pečením pomažeme vlažnou vodou a pečeme asi 15-18 minut podle velikosti pečiva.

Bylinky lze použít jak sušené tak čerstvé a kombinovat podle chuti. Vynikající je také varianta s pouze jedním druhem koření, u nás doma jsou nejoblíbenější oregánové bagety.

Dobrou chuť

Linda


20.10.2014   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 10   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Italský bylinkový chléb

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 21.10.2014 7:09

Linda: vidíš a nám ta sekaná chutná - je šťavnatá.....ale moc časti jí tam nedělám bo zapomenu...smajlik - 68
ale těsta hněte super....smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 20.10.2014 20:31

anitech: pravdu díš děvče,já když měl pekárnu novou tak jsem zkoušel a pekl kde co a teď zahálí ve skříni a vytáhnu ji jen když se paní nechce dělat těsto na knedle,nebo na houstičky a veky,to dělám většinou já a upeču to v troubě,jo a sousedka se ptala paní jak vám peče trouba a paní na to teď se válí na gauči (samo že frk)

 
anitech
anitech - 20.10.2014 19:06

Linda: když jsem měla pekárnu novou, tak jsem v tom záchvatu novosti zkoušela kde jaký recept ale ten chleba chutnal skoro stejně a co mě deptalo, že to byla pokaždé cihla .Takže pekárna jedině na bouchání kynutého těsta a jednou do roka v ní dělám těsta na vánoční cukroví.Přiznávám, že rok od roku je těch méně a méně a letos už žádné.

 
janulka54
janulka54 - 20.10.2014 16:26

Linda: smajlik - 47smajlik - 47určitě vyzkouším-děkuji za inspiraci.smajlik - 61

 
monja
monja - 20.10.2014 13:10

Moc dobrá kombinace je se smaženou cibulkou ... smajlik - 47

 
Linda
Linda - 20.10.2014 12:48

dadka: me upeceny chleb z pekarny taky nechutnasmajlik - 26. A vsechny mozny recepty z internetu, kdy se v pekarne dela to ci ono me teda uz vubec nazaujaly (treba sekana mi prisla uvarena ve vlastni stave a rozhodne ne upecena). Ale na udelani testa je pekarna neprekonatelna - kdyz uz ji mam tak ji aspon vyuziji na testo smajlik - 42

 
dadka
dadka - 20.10.2014 12:43

Kolegyni jsem koupila na narozeniny pekárnu, tak nosila z domu různé druhy chleba, ale mně nechutnal ani jeden. Mám ráda kupovaný chleba z jedné pekárny u nás, musí být úplně čerstvý.

 
evropka
evropka - 20.10.2014 11:57

upéct,poslat!!!smajlik - 47

 
mariena
mariena - 20.10.2014 10:23

Můj muž měl rád česnekový s mletým kmínem.Možná bych měla zase něco upéctsmajlik - 57

 
sharon
sharon - 20.10.2014 10:20

ty bylinky se musí tlouct , nebo ne ? bazalka, tymián a majoránka ???.....................já bych dala buď jednou nebo druhou ale majoránku určitě ne ! Tymián anebo rozmarýnu.......

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84426.
Archiv anket.