Sýrová buchta
Ingredience: 5 vajec, niva, tavený sýr, provensálské koření, sůl, půl sáčku prášku do pečiva, polohrubá mouka.
Postup: Na středně velký pekáček: 2 vejce utřeme s přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra (může být i víc). Schválně necháme sem tam kousky sýra ve vajíčku. Zbylá vejce ušleháme do husté pěny, přidáme sýrovou směs a dále šleháme. Za stálého míchání přidáme asi 10 lžic polohrubé mouky (těsto musí být husté, ale tekuté). Nakonec přimícháme trochu soli a pak kypřící prášek. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Asi 100 g nivy nastrouháme nahrubo a posypeme jí těsto, dále posypeme troškou provensálského koření a soli. Sýr by se měl držet nahoře a nepropadávat. (Můžeme naházet i malé kostičky nivy, ale ty trošku zabořit do těsta.) Pečeme na 180°C asi tak 20 minut (kontrola špeljlí).
Recept nám zaslala čtenářka Hrochuška.
7.9.2006 Rubrika: | Komentářů 18 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5