Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Sýrová buchta

Sýrová buchta

Ingredience: 5 vajec, niva, tavený sýr, provensálské koření, sůl, půl sáčku prášku do pečiva, polohrubá mouka.

Postup: Na středně velký pekáček: 2 vejce utřeme s přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra (může být i víc). Schválně necháme sem tam kousky sýra ve vajíčku. Zbylá vejce ušleháme do husté pěny, přidáme sýrovou směs a dále šleháme. Za stálého míchání přidáme asi 10 lžic polohrubé mouky (těsto musí být husté, ale tekuté). Nakonec přimícháme trochu soli a pak kypřící prášek. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Asi 100 g nivy nastrouháme nahrubo a posypeme jí těsto, dále posypeme troškou provensálského koření a soli. Sýr by se měl držet nahoře a nepropadávat. (Můžeme naházet i malé kostičky nivy, ale ty trošku zabořit do těsta.) Pečeme na 180°C asi tak 20 minut (kontrola špeljlí).

Recept nám zaslala čtenářka Hrochuška.


 

Marie Poštová


7.9.2006   Rubrika:   |   Komentářů 18   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Sýrová buchta

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.