Pařížské tyčinky
Potřebujete: 10 dkg mandlí, 10 dkg oříšků, 4 dkg čoklády, 3 dkg másla, 14 dkg cukru, 1 vejce.
Postup: Mandle ani oříšky neloupejte, nastrouhejte. Čokoládu též nastrouhejte. Dále přidejte máslo, trochu citronové kůry, cukr, trošku skořice, vejce. Vše spojte v těsto. Z vypracovaného těsta vyválejte obdélník asi 10 cm široký a 1 cm vysoký. Polijte citronovou polevou a krájejte 1 cm široké tyčinky. Skládejte je na pomaštěný plech a upečte v docela mírně rozehřáté troubě dorůžova (pozn. pečivo se spíše suší).
Citronová poleva:
20 dkg cukru, 1/2 bílku, trochu citronové šťávy, půl kávové lžičky horké vody. Vše umícháme v tužší polevu.
Recept pochází z knihy Zlatá Kuchařka s rozpočty (Kejřová, Kuchařová, Hradec Králové, 1947).
22.11.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pařížské tyčinky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: já je dělám jako kolečka a tu polevu hustší, navršit jako čepičku a usušit v troubě - není to poleva, spíš taková sněhová pusinka. Ale je to správně - i s polevou do trouby.
Pandice: TAky dělám ty stejné jako ty.
hella: Já to válím na pečícím papíru, krájím rádýlkem a pak přendávám na plech. Lepší než to sundávat z válu
Ten recept mně zaujal,jen nevím,zda to půjde za syrova krájet na tyčinky,když jsou tam celé ořechy.A ta poleva se dává hned?Prosím autorku o vyjádření,díky
Pandice: z ořechů
orinka: mám trochu jiné pařížské tyčky, jsou jen s ořechů, bílku a cukru, nahoru citronová bílková poleva, nakrájet, naskládat na plech a v troubě spíš sušit. teda to rovnání těch tyčinek s polevou na plech je přímo odporná práce, ale co by člověk pro dětičky neudělal
ori, polevu opravdu až nakonec!!!
To se peče s citronovou polevou??? Polevy se přece dávají na upečené, ne?