Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pařížské tyčinky

Pařížské tyčinky

Potřebujete: 10 dkg mandlí, 10 dkg oříšků, 4 dkg čoklády, 3 dkg másla, 14 dkg cukru, 1 vejce.

Postup: Mandle ani oříšky neloupejte, nastrouhejte. Čokoládu též nastrouhejte. Dále přidejte máslo, trochu citronové kůry, cukr, trošku skořice, vejce. Vše spojte v těsto. Z vypracovaného těsta vyválejte obdélník asi 10 cm široký a 1 cm vysoký. Polijte citronovou polevou a krájejte 1 cm široké tyčinky. Skládejte je na pomaštěný plech a upečte v docela mírně rozehřáté troubě dorůžova (pozn. pečivo se spíše suší).

Citronová poleva:

20 dkg cukru, 1/2 bílku, trochu citronové šťávy, půl kávové lžičky horké vody. Vše umícháme v tužší polevu.

Recept pochází z knihy Zlatá Kuchařka s rozpočty (Kejřová, Kuchařová, Hradec Králové, 1947).

Lenka Moučková


22.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pařížské tyčinky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Lisa
Lisa - 19.11.2009 21:40

orinka: já je dělám jako kolečka a tu polevu hustší, navršit jako čepičku a usušit v troubě - není to poleva, spíš taková sněhová pusinka. Ale je to správně - i s polevou do trouby.

 
Bridgetj
Bridgetj - 1.12.2008 14:58

Pandice: TAky dělám ty stejné jako ty.
hella: Já to válím na pečícím papíru, krájím rádýlkem a pak přendávám na plech. Lepší než to sundávat z válu

 
hella
hella - 1.2.2008 21:20

Ten recept mně zaujal,jen nevím,zda to půjde za syrova krájet na tyčinky,když jsou tam celé ořechy.A ta poleva se dává hned?Prosím autorku o vyjádření,díky

 
Pandice
Pandice - 22.11.2007 19:28

Pandice: smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76z ořechů

 
Pandice
Pandice - 22.11.2007 19:18

orinka: mám trochu jiné pařížské tyčky, jsou jen s ořechů, bílku a cukru, nahoru citronová bílková poleva, nakrájet, naskládat na plech a v troubě spíš sušit. teda to rovnání těch tyčinek s polevou na plech je přímo odporná práce, ale co by člověk pro dětičky neudělal

 
calmi
calmi - 22.11.2007 14:47

ori, polevu opravdu až nakonec!!!smajlik - 64

 
orinka
orinka - 22.11.2007 9:25

To se peče s citronovou polevou??? Polevy se přece dávají na upečené, ne?smajlik - 64

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.