Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vánoční lískáče

Vánoční lískáče

Potřebujete: 25 dkg mletých lískových ořechů, 25 dkg ml. cukru, 1 polévková lžíce hrubé mouky, 1 menší vejce, celé lískové oříšky

Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme malé kuličky.Do každé kuličky vmáčkneme na plechu, který jsme vyložili pečicím papírem, lískový oříšek. Pomalu sušíme v troubě.

Za recept děkujeme naší čtenářce Evě z Bánova.

Lenka Moučková


11.11.2008   Rubrika:   |   Komentářů 23   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vánoční lískáče

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-23
Haninka
Haninka - 11.11.2008 22:09

sweet: neměj mindrák smajlik - 56, upeču perníčky, aby byly na Mikuláše rozležený, a pak upeču linecký a všechny takový, co se "válí", to je pro mě nejhorší, binec po celé kuchyni, no a pak to dám do nějaké dózy a na začátku prosince mám strejčka a pěkně to u TV slepím smajlik - 35. Kromě toho začíná v úterý vánoční karetní soutěž, tak abych měla náskok smajlik - 34

 
Haninka
Haninka - 11.11.2008 22:06

Bridgetj: nevím, zkusím to, možná, že když se lískáče upečou, tak to vadit nebude. Vadí mi hlavně ty čerstvě vyloupaný, ještě trochu "chlupatý"smajlik - 68

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 11.11.2008 19:25

To je zase krásnost na upečení vánočnísmajlik - 60 Manžel nejvíc z cukroví preferuje řízky...osobně se můžu umlátit po vanilkových rohlíčkách a vosích hnízdečkách,poprvé budu péct s dceruškou,tak jí dám taky vál a vykrajovátkosmajlik - 42 Moc se mi líbilo to sádlové pečeníčko, co jste tu radily posledněsmajlik - 57 to bych chtěla zkusitsmajlik - 77

 
Juana
Juana - 11.11.2008 18:25

Já se snad tentokrát těmito recepty inspiruju, tohleto vypadá fakt jednoduše. Obvykle dělám tak 9 až 10 druhů, musí být linecký, to milují ostatní, já to moc nemusím, pak různý slepovaný a zdobený čokoládovou polevou, něco z kokosového těsta, vanilkový rohlíčky, něco nepečeného - kuličky bílé i čokoládové a každý rok nějaký experiment. Občas dělám nějaké hodně staré cukroví z mletých ořechů a rozinek, je v tom jen trochu mouky a zdobím to pak citronovou polevou a je to děsně dobrý, ale hodně pracný. Vloni jsem dělala i něco slovenského, dal mi tip jeden internetový kamarád, bylo to nepečené a čokoládové a děsně dobré. Akorát si to nepamatuju, budu se ho muset zas zeptat, jak se to cukroví jmenuje a aby mi dal link.

 
Bridgetj
Bridgetj - 11.11.2008 10:26

r1911: No, já dělám ty sádlové kuličky. To je podobné jako tady ty vánoční lískáče. A taky jsou hned fuč smajlik - 68

 
sweet
sweet - 11.11.2008 10:23

monja: smajlik - 68 i na mikuláše je stále brzy

Bridgetj: už jsme to tu řešily dřív - z důvodu hrozícího sežrání ještě před Vánocema peču co nejpozději smajlik - 63

 
r1911
r1911 - 11.11.2008 10:19

Něco podobného dělá smajlik - 43 mamka a jen se po nich zapráší. smajlik - 57

 
Bridgetj
Bridgetj - 11.11.2008 10:17

monja: No, tak vánoční rohlíčky třeba tak 3-4 týdny před. Jsou pak krásně uležené. A to mandlové chce taky aspoň ty 4-5 týdnů před. Jináč linecký, úly apod. budu péct taky až v prosinci. Jak mi dovolí čas

 
monja
monja - 11.11.2008 10:13

smajlik - 76 vy už vážně budete péct - já začínám až na Mikuláše smajlik - 31 a krémový si objednám smajlik - 32

 
Bridgetj
Bridgetj - 11.11.2008 10:03

sweet: No, já se na to mandlové chystám buď tento nebo příští víkend. Tahle mňamka musí být co nejdýl uložená. Pokud se teda nesní. Ale vzhledem k tomu, že to budu mamce péct, tak to opravdu nesní. smajlik - 42

 
sweet
sweet - 11.11.2008 9:48

Haninka: už budeš péct???? hned mám mindrák smajlik - 76

 
Bridgetj
Bridgetj - 11.11.2008 9:09

Haninka: No a co místo lískáčů tam dát mandle?? Já třeba peču jen z lískáčů a mandlí. Vlašáky nepoužívám. Někdy jsou hořké a na jazyku mi nejsou příjemné

 
Haninka
Haninka - 11.11.2008 8:47

vypadá to dobře, ale mám alergii na lískáče smajlik - 11. Okna jsou umyté, byt skoro vygruntovaný, o víkendu začnu péct.

 
Bridgetj
Bridgetj - 11.11.2008 8:24

sharon: No právě, že plasťáky jsou rychlý, tak jsme to zvládly za minulý týden. Včera večer mi pověsil záclony a musím uznat, že na tohle je fááákt šikovný. Má to krásně, a mezery mezi kroužky stejné. Musela jsem uznat, že takhle hezký to ode mě není smajlik - 42

 
sharon
sharon - 11.11.2008 8:17

Bridgetj: no já právě čekám, až se můj miláček pustí do té kuchyně, ale je čas, nehrotím to ! A plasťáky jsou umytý ráz dva !smajlik - 58

 
sweet
sweet - 11.11.2008 8:15

Bridgetj: smajlik - 55 no jo...okna....ale asi to nechám až na jaro smajlik - 63

 
Bridgetj
Bridgetj - 11.11.2008 8:13

sharon: Tak umytý okna už mám, záclony vypraný, pověšený, takže jen už udělat pořádnou výzdobu, napéct cukroví a vánoce můžou začít

 
máša h.
máša h. - 11.11.2008 8:04

Bridgetj: vrány taky rádysmajlik - 68
Taky toho nedělám moc, ale oříškový můžusmajlik - 57

 
sharon
sharon - 11.11.2008 8:01

Tak já už mám natlučené i pomleté ořechy,nejdřív vymalujem a vytapetujem kuchyň a potom se dám do pečení, mezitím umeju okna a vánoce můžou začít.....peču taky tak 6-8 druhů, jen to co máme rádi a po více dávkách, protože, cukroví je nejlepší po vánocích, tak aby vydrželo ! Jo a ještě mám krabici objednanou, od suprové cukrářky,peče takové krásné vánoční sady, je to tchyně Romana Šebrleho....moc fajn paní.......o vše se podělím s dcerou, ta se stěhuje začátkem prosince po kolaudaci do nového.......smajlik - 56smajlik - 57

 
Bridgetj
Bridgetj - 11.11.2008 7:48

sweet: Tak já taky koukám pořád no časopisů a nakonec dělám klasiku: rohlíčky, mandlové pečivo, sádlový kuličky, pařížský tyčinky, linecký, foukaný. Letos jsem se rozhodla, že udělám pro přítele vosí úly a marokánky. Takže jich bude trošku víc. Ale budu to dělat jen po jednom plechu, takže to se sní - ochutnání pro návštěvy, rodiče, tchánovce

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-23
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77177.
    Archiv anket.