Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kadaňské rohlíčky

Kadaňské rohlíčky

Potřebujete: 300g mletých ořechů, 300g moučkového cukru, 2 vejce, 100g výběrové polohrubé mouky;

Krém: 250g moučkového cukru a 2 vejce ušleháme ve vodní lázni a potom zašleháme 200g másla a 100g nastrouhaného bílého tuku. Krému je víc, do zbytku vmíchám strouhanou čokoládu a používám na slepování kokosek.

Postup: Ze surovin zpracujte těsto, jde to ztuha. Pokud máte málo mastné ořechy, přidejte polévkovou lžíci tuku. Po odpočinutí těsta vyválejte placku cca 0,5 cm vysokou a vykrajujte rohlíčky s kulatými rohy. Pečte 20 minut na 150°C. Na upečené vychladlé korpusy nastříkejte sáčkem s ozdobnou špičkou krém, dejte ztuhnout do mrazáku a potom krém namočte do čokolády.

Recept je od čtenářky Týny

Lenka Moučková


10.12.2008   Rubrika:   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kadaňské rohlíčky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mája3
mája3 - 12.12.2009 11:44

dělám obdobné,ale krém dělám vždy s másla a vajíček s cukrem našlehaných nad parou do husta a přidávám kakao.Mám jistotu,že krém vydrží dlouho a neskysne.

 
le322
le322 - 3.12.2009 16:30

Eva2: poradíš, jaký je to krém .- ze salka a másla? díky

 
Eva2
Eva2 - 30.11.2009 21:00

Na tyto rohlíčky dělám krém ze salka a másla.smajlik - 57

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:31

Toto jsem ještě nikdy nepekla, zdá se mi to moc složité, nebo si to jen myslím? Ale chuť by bylasmajlik - 51

 
YXH
YXH - 27.11.2009 15:44

medved: Asi proto, ze jsou stejne bezvadne, jako moji kamaradi a ti jsou taky z Kadane.

 
YXH
YXH - 27.11.2009 15:43

r1911: pekla jsem je 26 listopadu, ale napln a cokoladu na ne dam az pred vanoci. V krabici v mrazaku vydrzi bez problemu, teda pokud je nekdo neobjevi a nesmlsne nez je stacim dodelat. Jsou bezva i bez kremu, smajlik - 61

 
Lisa
Lisa - 20.11.2009 18:09

Odrazuje mě ten bílý tuk do krému. Musí být v tomhle množství na chuti znát. Nešel by nahradit třeba hustou kaší z hladké mouky, jak se to dělá v máslových krémech?

 
medved
medved - 19.11.2009 21:48

aha, tak ted jsem to docetla...asi to bude proto, ze je recept od tyny, dalsi rodacky smajlik - 76smajlik - 68

 
medved
medved - 19.11.2009 21:47

muzu se zeptat proc jsou kadanske ? jsem rodacka z tohoto mesta smajlik - 64smajlik - 68

 
Alena V.
Alena V. - 30.10.2009 17:49

Vyzkoušela jsem, perfektní, jednoduchá příprava.smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 31smajlik - 31

 
googlik
googlik - 10.12.2008 13:32

r1911: to bych dělala těsně před vánoci.krémové dlouho nevydržísmajlik - 65
ale vypadaj super.máme radši krémové tak je zkusím

 
r1911
r1911 - 10.12.2008 7:31

Vypadají lákavě. Když jsou s krémem, tak kdy se můžou připravit? Aby se krém nezkazil.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.