Kadaňské rohlíčky
Potřebujete: 300g mletých ořechů, 300g moučkového cukru, 2 vejce, 100g výběrové polohrubé mouky;
Krém: 250g moučkového cukru a 2 vejce ušleháme ve vodní lázni a potom zašleháme 200g másla a 100g nastrouhaného bílého tuku. Krému je víc, do zbytku vmíchám strouhanou čokoládu a používám na slepování kokosek.
Postup: Ze surovin zpracujte těsto, jde to ztuha. Pokud máte málo mastné ořechy, přidejte polévkovou lžíci tuku. Po odpočinutí těsta vyválejte placku cca 0,5 cm vysokou a vykrajujte rohlíčky s kulatými rohy. Pečte 20 minut na 150°C. Na upečené vychladlé korpusy nastříkejte sáčkem s ozdobnou špičkou krém, dejte ztuhnout do mrazáku a potom krém namočte do čokolády.
Recept je od čtenářky Týny
10.12.2008 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kadaňské rohlíčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.dělám obdobné,ale krém dělám vždy s másla a vajíček s cukrem našlehaných nad parou do husta a přidávám kakao.Mám jistotu,že krém vydrží dlouho a neskysne.
Eva2: poradíš, jaký je to krém .- ze salka a másla? díky
Na tyto rohlíčky dělám krém ze salka a másla.
Toto jsem ještě nikdy nepekla, zdá se mi to moc složité, nebo si to jen myslím? Ale chuť by byla
medved: Asi proto, ze jsou stejne bezvadne, jako moji kamaradi a ti jsou taky z Kadane.
r1911: pekla jsem je 26 listopadu, ale napln a cokoladu na ne dam az pred vanoci. V krabici v mrazaku vydrzi bez problemu, teda pokud je nekdo neobjevi a nesmlsne nez je stacim dodelat. Jsou bezva i bez kremu,
Odrazuje mě ten bílý tuk do krému. Musí být v tomhle množství na chuti znát. Nešel by nahradit třeba hustou kaší z hladké mouky, jak se to dělá v máslových krémech?
aha, tak ted jsem to docetla...asi to bude proto, ze je recept od tyny, dalsi rodacky
muzu se zeptat proc jsou kadanske ? jsem rodacka z tohoto mesta
Vyzkoušela jsem, perfektní, jednoduchá příprava.
r1911: to bych dělala těsně před vánoci.krémové dlouho nevydrží
ale vypadaj super.máme radši krémové tak je zkusím
Vypadají lákavě. Když jsou s krémem, tak kdy se můžou připravit? Aby se krém nezkazil.