Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kokosové čtverečky nepečené

Kokosové čtverečky nepečené

Potřebujete: Hmota č. 1: 15 dkg másla, 15 dkg cukru, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 3 lžíce marmelády, 12 dkg piškotů (namletých), 10 dkg sušeného mléka

Hmota č. 2: 15 dkg másla, 15 dkg cukru, 1 vajíčko, 15 dkg strouhaného kokosu, šťávu z 1 citronu

Čokoládu na vaření

Postup:  Hmota č. 1: Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny (včetně marmelády) a vypracujeme hmotu, kterou rozprostřeme na plech. Tuto hmotu opět potřeme marmeládou. Dáme odpočinout do chladu. Mezitím začneme zpracovávat hmotu č. 2: Opět utřeme máslo s cukrem, přidáme vajíčko a mícháme dál. Přidáme strouhaný kokos a šťávu z 1 citronu. Když jsou všechny suroviny dobře prolnuté, hmotu č. 2 rozprostřeme na první vrstvu potřenou marmeládou. 

Horní vrstvu postříkáme čokoládou. Na plechu pokrájíme na čtverečky a skladujeme v lednici.

"U nás toto cukroví sníme vždy jako první," píše čtenářka Gabriela. Děkujeme za recept.  

Lenka Moučková


8.12.2009   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kokosové čtverečky nepečené

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Vala
Vala - 9.12.2009 10:57

Něco poradím, jedná se o jednu soutěž, kde lze snadno vypočítat sms a vyhrát notebook. Stačí odeslat pár sms a lze na systém snadno přijít. Už mám doma 2 notebooky a byl jsem ze soutěže vyřařen.

http://www.smschallenge.cz/p/1593

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 8.12.2009 20:14

JA vejce kupuju v obchode a jeste jsme se po tom nepotentovali:)

 
PEGG
PEGG - 8.12.2009 13:26

Lisa - 8.12.2009 8:48 - taky tak dělám krém. Ale je fakt, že např. vosí úlky dělám z bílku,cukru a mletých ořechů a to se taky nepeče. Ale máme vlastní vejce, tak snad se po tom nepotentujemesmajlik - 76smajlik - 68

 
Viv :o)
Viv :o) - 8.12.2009 12:07

jak je to nepeceny a dava se do toho vajicko, tak to nedelam, ani nejim, pokud lze, tak syrova vejce vynechavam z recetpu, ale chapu, ze tady to vynechat nejde..... zel, jsem prodelala salmonelozu, nestojim o repete... skoda, protoze to vypada slibne... smajlik - 63

 
Lisa
Lisa - 8.12.2009 8:48

Já šlehám vajíčka s cukrem ve vodní lázni do husté pěny a pak teprve přidávám do krému. Má to tu výhodu, že krém lépe drží a cukr se rozpustí a nekřupe (dá se pak použít jakýkoliv cukr).

 
Esssi
Esssi - 8.12.2009 7:03

No ono do spousty krémů a cukrovího se dávaj syrový žloutky, nedělám to, ble...

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 8.12.2009 5:29

katulec: vazne syrovesmajlik - 64. Ja jsem taky nejdriv neverila, ale kdyz to uchovas v chladu tak super...

 
katulec
katulec - 8.12.2009 2:43

A vazne se tam dava syrov vejce? do nepeceneho cukrovi?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.