Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mrkvánky

Mrkvánky

Potřebujete: 130 g najemno nastrouhané syrové mrkve, 350 g hladké mouky, 250 g rostlinného tuku Hera, 1 žloutek

Postup: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout asi hodinu. Poté vyválíme placku o síle 0,5 cm, vykrajujeme drobné tvary. Po upečení je horké obalujeme v cukru s vanilkou.

"V naší rodině velmi oblíbené vánoční cukroví," píše čtenářka Monika. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


10.12.2009   Rubrika:   |   Komentářů 22   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Mrkvánky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
jita;-)
jita;-) - 13.12.2009 22:28

Taky jsem vyzkouselismajlik - 47, ale dala jsem dvojnasobek mrkve, protoze mi to testo prislo takove mdle, takze jak tu ctu, tak to bylo spis podle Ijakusmajlik - 58.

A mrkev jsem nestrouhala, ale drtila, aby to slo lepe vykrajovat.

A dneska jsme s detmi vyzkouseli inovaci - do testa jsem nadrtila ~200g tvrdeho syra a neobalovali jsme v cukru. Syrove mrkvanky maji jeste vetsi uspech nez ty sladkesmajlik - 47.

 
mapeš
mapeš - 11.12.2009 21:11

Tak jsem je dodělala a jsou báječné. Dělala jsem je podle receptu ijaku a fakt jsou moooc dobré. Díky

 
Megí
Megí - 11.12.2009 10:51

Tak jsem včera vytvořila, ale příště bych asi zkusila variantu od Ijaku - těch 130 g mrkve je asi málo. A mouky jsem musela dát zase pro změnu víc,hrozně se to lepilo. Nicméně něco jsem obalila v cukru, něco polila čokoládou. Uvidíme, jaký to bude mít úspěch. Ale je fakt, že patří k těm méně sladkým. smajlik - 2

 
ijaku
ijaku - 10.12.2009 21:49

TULI: Ani žádnou jinou ztuženou holku?? smajlik - 68smajlik - 26

 
TULI
TULI - 10.12.2009 21:45

ijaku: nemam ani IVU !!! smajlik - 68

 
ijaku
ijaku - 10.12.2009 21:17

300g hladké mouky, 250g strouhané mrkve, 250g ztuženého tuku, půl balíčku prášku do pečiva, tuk na plech, cukr na obalení.

 
ijaku
ijaku - 10.12.2009 21:16

TULI: Já teda nevím, ale já ten recept dělám ze ztuženého tuku, jako např. z Ivi smajlik - 26

 
TULI
TULI - 10.12.2009 15:33

- vypada to, ze vyzkousim.....ale mam problem - nemame HERU- muzu dat maslo ???smajlik - 26

Holinka: dam tech 250 g mouky ... ostatni je stejne ?? dik smajlik - 75

 
LenkaT
LenkaT - 10.12.2009 12:22

já tohle dělávám, slepuju marmeládou a navrch citronovou polevu. To je taky mňamka.

 
Milda_1
Milda_1 - 10.12.2009 11:51

znám buchty řepánky,velmi dobré ale cukroví mrkvánky čtu nebo slyším dnes poprvé ,paní zrovna peče tak ji zaúkoluji aby ty mrkvánky udělala,samo že jí pomůžu

 
Holinka
Holinka - 10.12.2009 11:33

také patří k našim oblíbeným, ale dávám méně mouky, jen 250 g.
Bridgetj: do lískového těsta také nedáváš cukr. Osladí to marmeláda, či obalení v cukru

 
Elen
Elen - 10.12.2009 11:17

Mne to docela taky lákásmajlik - 61

 
Elen
Elen - 10.12.2009 11:17

Mne to docela taky lákásmajlik - 61

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 10.12.2009 10:45

O víkendu je udělám....se těším, už slintám asi 2 týdny na ně....smajlik - 57smajlik - 68

 
Bridgetj
Bridgetj - 10.12.2009 9:36

monja: Toho blbce jsem myslela na sebe. Jenom se mi sekl komp, takže tam mělo být "Otázka pro vás od blbce smajlik - 68smajlik - 34 Ale i tak díky moc. smajlik - 61

 
kat
kat - 10.12.2009 9:20

Bridgetj: jak píše monja, obalíš to v cukru..tím se to osladísmajlik - 47

 
monja
monja - 10.12.2009 9:10

Bridgetj: Blbec odpovídá smajlik - 34ten recept je jednoduchej - šťávy tam moc není - o vánocích je ta mrkev už taková nic-moc a sladký je to od obalovacího cukru, peče se to asi 12 minut na 180°C

 
Bridgetj
Bridgetj - 10.12.2009 9:04

Otázka pro blbce: Ta šťáva z mrkve se tam nechá nebo odlije?? A chuťově je to jak, když je to bez cukru?? A ještě na kolik a jak dlouho se to peče??

 
Bridgetj
Bridgetj - 10.12.2009 9:03

Otázka pro blbce: Ta šťáva z mrkve se tam nechá nebo odlije?? A chuťově je to jak, když je to bez cukru?? A ještě na kolik a jak dlouho se to peče??

 
Kawa
Kawa - 10.12.2009 9:00

vykrajuju čtverečky, na každý prcnu trošičku povidel a přehnu dva rohy, jakoby poloviční šáteček... a jak to mizí...smajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.