Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Nanaimo řezy

Nanaimo řezy

Potřebujete:

na základní vrstvu: 115 g másla, 50 g cukru, 25 g kakaa, 1 vejce, 5 ml vanilkového extraktu nebo 1 balíček vanilkového cukru), 170 g mletých BeBe sušenek nebo piškotů, 75 g strouhaného kokosu, 60 g vlašských ořechů najemno nasekaných; pekáček 20x20 cm

na druhou vrstvu: 55 g másla, 240 g moučkového cukru, 15 g vanilkového pudinku, 45 ml mléka

na polevu: 120 g čokolády na vaření nalámané, 20 g másla

Postup: První vrstva: V horké vodní lázni nebo v hrnci s dvojitým dnem (tzv. písklákem) smíchejte  máslo, cukr, kakao, vejce a vanilku, až směs zhoustne do konzistence pudinku. Odstavte. V míse promíchejte mleté sušenky, kokos a ořechy a vše přimíchejte do předchozí kakaové směsi. Vše vtlačte do pekáčku o rozměrech 20x20 cm. Druhá vrstva: Smíchejte máslo, moučkový cukr, práškový cukr, vanilkový pudink a mléko. Vše dobře vyšlehejte a hmotu rozetřete na první vrstvu. Dejte do lednice nebo mrazáku a nechte pořádně ztuhnout. Poleva: Rozpusťte čokoládu na vaření s máslem, dobře promíchejte a rozetřete na ztuhlou hmotu. Dejte opět vychladit. Před úplným ztuhnutím čokolády nakrájejte na čtverečky o velikosti 2x2 cm.

Za recept děkujeme čtenářce s nickem YXH.

Lenka Moučková


14.12.2009   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Nanaimo řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
googlik
googlik - 14.12.2009 18:34

jo a ubrala jsem cukru v druhé vrstvě na 100 g a je to ještě hoodně sladké -až mocsmajlik - 20smajlik - 20

 
googlik
googlik - 14.12.2009 18:05

sharon: manka: holky,jsme asi rozmlsaný.smajlik - 26pudink v tom cítím škrobový
manželovi to moc nee.známe lepší.ale věřím že to někomu může mooc chutnat
takže tohle nebude patřit mezi naše receptíky

 
manka
manka - 14.12.2009 15:09

googlik: jako ten prášek pudinkový do toho dám syrový?? jsem asi natvrdlá.

 
sharon
sharon - 14.12.2009 15:07

pekáček 20X20smajlik - 76 .....to je malý to zblafnu sama a ještě se budu olizovatsmajlik - 57smajlik - 68googlik: potom písni jaký to bylo...

 
googlik
googlik - 14.12.2009 12:58

Kremzina: ušleháš

 
Kremzina
Kremzina - 14.12.2009 11:03

Tan pudink se nevaří? Já bych ho před vmícháním do másla uvařila. Nebo se to taky dělá v horké lázni?

 
googlik
googlik - 14.12.2009 10:23

takmě už e to chladísmajlik - 77uvidíme jaké to bude

 
štoudev
štoudev - 14.12.2009 9:24

Linda: mně čokoška zhrudkovatěla pokaždé, když jsem ji rozehřívala na moc vysokou teplotu. Ono to chce jen maličko tepla, jinak je to v čoudu...smajlik - 55

 
Linda
Linda - 14.12.2009 8:16

Rozpustit cokoládu s máslem... tak s tím mám nehezké zkusenosti a nikdy více, vznikla mi jakási hrudkovitá absolutne nerozmazatelná hmota. Asi jsem nekde udelala chybu smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.