Mušličky
Ingredience: Linecké těsto (300 g hladké mouky, 200 g tuku, 100 g cukru, 2 žloutky, 1vanilkový cukr, mouka na vál), těsto na mušličky je nepečené: 120 g kokosu, 100 g másla, 100 g cukru, trochu rumu, cukrářské barvivo, perličky. Krém: 3 bílky, 180 g cukru krystal, 80 g másla, trochu rumu.
Postup: Ze surovin na linecké vypracujeme těsto a necháme v chladnu odležet. Potom těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme. Zpracujeme mušličkové těsto a plníme formičky mušliček, vyklopíme a necháme zaschnout. Krém vaříme ve vodní lázni. Bílky a cukr krystal šleháme tak dlouho, až zhoustne, a poté, ještě než zchladne, přidáme máslo a trochu rumu. Obarvíme barvivem a plníme upečená kolečka, přiklopíme nepečenou mušličkou tak, aby zůstala z jedné strany jakoby otevřená. Tam potom ozdobíme perličkou.
Recept nám zaslala čtenářka japama. Díky za něj!
29.11.2006 Rubrika: | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Mušličky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Hanča: u nás se jim říká žabí huby(i mušličky) jsou pečené a plněné ořechy
tak u nás se mušličky říká něčemu úplně jinému, jsou to plněná přehnutá kolečka, která se pečením trochu rozevřou a pak se obalují v cukru, po těch se můžu utlouct a dokážu být nepříčetná, když mi je někdo vyjí z tácu