Karamelové šuhajdy
Ingredience: 15 dkg čokolády na vaření, 1 ztužený tuk, 1 salko, 125 g másla, 1 lžíce rumu, 50 malých papírových košíčků.
Postup: Salko dáme do hrnce s vodou a vaříme asi 2 hodiny (celou konzervu, můžeme uvařit i předem). Potom ho necháme vystydnout. Čokoládu s tukem rozpustíme nad parou. Vychladlé salko dáme do misky, přidáme máslo, rum a vše vymícháme ručním robotem do hladké pěny. Vezmeme papírové košíčky a na dno dáme 1 lžičku čokolády a necháme ztuhnout, potom nastříkáme krém ze salka a opět necháme ztuhnout. Nakonec zalijeme 1 lžičkou čokolády a opět necháme ztuhnout.
Recept nám zaslala čtenářka xjannickax.
13.12.2006 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Karamelové šuhajdy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Karamelový krém ze Salka dělám každý rok, s tou čokoládou je to fakt bombanejen kalorická
Tak tento recept mě zaujal nejvíc.Karamel můžu