Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Potřebujete: konzervované třešně či višně, 15 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 3 celá vejce, 1/2 l mléka, špetku soli

Postup: Nejprve smíchejte sypké suroviny (mouku, cukr, sůl) a přidejte tři celá vejce. Přilijte mléko. Těsto má mít takovou hustotu jako těsto palačinkové. Třešně (nejlépe odpeckované) smíchejte s těstem a vlijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nejpozději za půl hodiny bude koláč hotov, pečte na 180 °C.

 

 

Lenka Moučková


29.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Třešňový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
kubikm
kubikm - 29.1.2008 19:25

naskočí to
já dělám podle švédského receptu
pekáček vymazat máslem
párečky se nakrájejí podélně na na 2 nebo 3 kousky
na to kečup
zalít řídkým palačinkovým těstem
tešdto míchám v ručním mechanickém šlehači....
(nahoře kličky, 2 metličky)

 
1567
1567 - 29.1.2008 17:19

Co mají rádi v Normandii: clafoutis limousin
Autor: archiv
27.03. 16:28

Oblíbenou pochoutkou v Normandii je třešňový nákyp Clafoutis limousin. Třešně omyjeme a zbavíme stopek. Posypeme je 50 gramy cukru a necháme hodinu pracovat. Mezitím svaříme mléko s rozdrceným vanilkovým luskem. Vajíčka, zbylý cukr a sůl utřeme do krému. Do něj vmícháme mouku. Vlažné mléko bez lusku přilijeme do těsta, přidáme griotku či rum a těsto necháme hodinu odpočívat. Formu vymažeme máslem a vsypeme do ní třešně, které přelijeme vaječným krémem (třešně musejí zůstat rovnoměrně rozložené). Pečeme v troubě asi 25 až 30 minut při teplotě 200 °C. Hotový nákyp ozdobíme moučkovým cukrem.

• Suroviny - 500 g tmavých třešní - 100 g cukru - 350 ml mléka - 3 vejce - 100 g mouky - 1 polévková lžíce griotky nebo rumu - půlka vanilkového lusku - sůl - máslo na vymazání formy - moučkový cukr na posypání

Vytisknout Poslat

 
fylypa.k
fylypa.k - 29.1.2008 17:18

zkusím...a uvidíme....Díky za recept, mám ráda jednoduchý buchtysmajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 29.1.2008 15:39

Co to nakypří????? Není to divné????? Ale musí se to aspoň našlehat ne????smajlik - 26

 
Elen
Elen - 29.1.2008 9:27

V zahraničí se tomuto koláči říká Clafoutis - a funguje to i bez prdopečesmajlik - 58

 
orinka
orinka - 29.1.2008 9:04

tohle bych neriskovala. Ani sníh z bílků, ani prášek do pečiva, vyjde z toho hutná nenaskočená placka. Nic to nenakypří.smajlik - 55

 
Pavla_L
Pavla_L - 29.1.2008 8:27

je to vůbec koláč? není to jen velká palačinka upečená v troubě?smajlik - 64

 
Aja
Aja - 29.1.2008 7:38

Není tam žádný prdopeč?

 
Markýza
Markýza - 29.1.2008 7:28

smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.