Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mazanec drobivý

Mazanec drobivý

Potřebujete: 1/2 kg hladké mouky, 1/2 kg polohrubé mouky, 30 dkg másla, 20 dkg práškového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, citronovou kůru, 3 dkg kvasnic, 5 žloutků, sůl, mléko, 5 dkg mandlí, 5 dkg rozinek

Postup: V hrnečku vlažného a oslazeného mléka necháme vykynout kvasnice. Mezitím do mísy vsypeme mouky, práškový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, přidáme rozdrobené máslo. Do vykynutých kvasnic rozmícháme 5 žloutků s trochou mléka a nalijeme do moučné směsi. Vypracujeme tužší těsto. Pak přidáme 5 dkg loupaných a krájených mandlí a 5 dkg rozinek. Dobře propracované těsto necháme asi hodinu až hodinu a půl kynout. Vykynuté těsto poté trochu vyválíme v mouce, utvoříme z něho bochánek, dáme na plech pomazaný máslem a necháme ještě půl hodiny kynout.  Před pečením povrch bochánku potřeme rozšlehaným vejcem a posázíme loupanými mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě tři čtvrtě hodiny.

Tradiční recept pochází z knihy Zlatá kuchařka s rozpočty, A. Kejřová, M. Kuchařová, Hradec Králové 1947

Lenka Moučková


19.3.2008   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mazanec drobivý

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
veronika3003
veronika3003 - 8.9.2008 21:52

prosím všechny slečny i paní, kdyby jste našly doma tuto Zlatou kuchařku s rozpočty a nepostrádaly jí, byla bych velmi šťastná když mi jí prodáte.. Sháním jí už několik měsíců, ale nikdo jí nemá...

 
babkatapka
babkatapka - 19.3.2008 16:06

to je ale hodně nákladný mazanec, já si dělám raději sušší a pak namažu máslem a jak je psáno níže, horké kakaosmajlik - 57to je mňamka, opravdová sváteční snídaněsmajlik - 57

 
Elen
Elen - 19.3.2008 10:55

orinka: a s máslem a horkým kakaem k tomusmajlik - 57

 
orinka
orinka - 19.3.2008 10:09

na mazanci se před upečením má nahoře nastřihnout kříž, pak je to teprve pravé velikonočnísmajlik - 64

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.