Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

„Pajerské“ svatební koláče

„Pajerské“ svatební koláče

Potřebujete: Těsto: 75 dkg hladké mouky, 25 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 20 dkg másla, 3 dkg sádla, 4 vejce, 4 žloutky, 8 dkg kvasnic, ½ šlehačky. Náplň: ½ šlehačky, tvaroh, cukr, žloutek, pudink, rozinky, trochu skořice.

Postup: ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté těsto. Připravíme náplň. Kousek těsta vyválíme do tvaru čtverce, nádivku dáme do středu. Kraje v rozích nařízneme a přehneme tak, aby z každé strany utvořily asi 3-4cm okraje.

Tvarohová náplň je tedy vidět ve středu čtvercového koláče, ohraničená z každé strany okrajem z těsta. Posypeme drobenkou a perníkem, hojně pokapeme máslem.

Velikost koláče: 15-25 cm.

Za recept děkujeme Muzeu Vysočiny v Jihlavě.

Lenka Moučková


4.4.2008   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - „Pajerské“ svatební koláče

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
rozina
rozina - 21.4.2008 11:02

já dělám senzační koláčky- i na velké koláče- když se ubere cukr je z toho těsto na pizzu.
1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 2 pol. lžíce cukru , 1 dcl oleje a kvásek ( 1/4 lt mléka, 1 čaj. lžičku cukru a 1 kostka droždí. )
Vše se zpracuje, nechá 1/2 hodinky v teple a dělají se koláčky.
Těsto na malá kolečka, naplnit, udělat takový uzlíček, ten se namočí v rozšlehaném vejci a pak ve žmolence a otočí se na plech konci uzlíku dolů. Lehce se udělá důlek a do něj - oříšek, ovoce - co chcete. Peče se zprudka cca 10 minut.
JSOU SENZAČNÍ !!! POKUD NĚKDO CHCE OZVĚTE SE upřesním !!

 
Elí
Elí - 4.4.2008 13:43

orinka: to musí být jedna mastná koule,ale asi zase vydrží to pečivo dlouhosmajlik - 26.Když se schovásmajlik - 16

 
orinka
orinka - 4.4.2008 9:10

evica: taky si myslím, protože můj recept na koláče bez kynutí má na půl kila mouky 25 Dg tuku a ještě 8 lžic oleje. Ale toto dnešní těsto vypadá moc dobře!smajlik - 57

 
evča.
evča. - 4.4.2008 9:05

orinka: ale jsou,ale už si zvykly,na lepší.Já myslím,že napřed nakynoutsmajlik - 26

 
orinka
orinka - 4.4.2008 8:56

evica: a na co pekárna? Vlastní ruce nejsou?smajlik - 68 Vždyť to nic není, uhňácat těsto. Spíš bych ráda věděla, jestli se tohle těsto nechává vykynout anebo se z něj pracuje okamžitě.

 
evča.
evča. - 4.4.2008 8:29

hancze: já myslí,že to můžeš zabalit ,jak se ti chce-Ale s kila mouky,to asi pekárna neutáhnesmajlik - 76

 
hancze
hancze - 4.4.2008 8:03

to zni hezky ale jako nezdatne pekarce by se mi libil nejakej obrazek....nejak jsem to plneni uplne nepochopila smajlik - 72smajlik - 72

 
evča.
evča. - 4.4.2008 8:02

Bridgetj: Tak to bude asi nejlěpší.smajlik - 77

 
Bridgetj
Bridgetj - 4.4.2008 7:50

evica: No, já jen, že doma sádlo nevedeme, páč ho nejíme. Jedině, že bych tam kapla trochu oleje. Anebo ten recept nenápadně předhodím skorotchýni. Ta je na takové koláče expert a doma sádlo mají smajlik - 42

 
evča.
evča. - 4.4.2008 7:39

Bridgetj: Kdybys tam nedala to sádlo,tak by ty koláče byly suché.smajlik - 75.A se sádlem jsou nejlepší,je to jenom kousíčeksmajlik - 54

 
Bridgetj
Bridgetj - 4.4.2008 6:50

Jenom, že se tak blbě ptám, ta půlka šlehačky je asi kolik (to je ta z kelímku) ?? A musí tam být to sádlo??

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77176.
    Archiv anket.