Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tenký tvarohový koláč

Tenký tvarohový koláč

Potřebujete: 1/2 kg polotučného tvaru ve vaničce, několik lžic mléka, 5 lžic moučkového cukru, máslo, 3 hrušky, 2 vejce, na ozdobu: ovoce v kontrastní barvě (jahody, borůvky). 

Postup: Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky. Tvaroh vymíchejte s několika lžícemi mléka od hladké hmoty, přidejte celá vejce, cukr a dobře promíchejte. Zapékací misku vymažte máslem, dno poklaďte hruškami a zalijte tvarohem. Koláč je velmi brzo hotov - asi za 20 minut. Vyjměte jej z trouby, nechte zcela vychladnout a před podáváním dozdobte ovocem.

"Koláč je díky ovoci velmi osvěžující," píše čtenářka Andy, která má recept od manželovy maminky. Děkujeme.

Lenka Moučková


23.5.2008   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tenký tvarohový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
1567
1567 - 23.5.2008 23:52

hele holky, je to sice dobré, ale Lenka Moučková se k tomu nevyjádřila.Pekla si to ?

 
1567
1567 - 23.5.2008 23:52

hele holky, je to sice dobré, ale Lenka Moučková se k tomu nevyjádřila.Pekla si to ?

 
Lucka (S+J)
Lucka (S+J) - 23.5.2008 14:01

podle popisu to bude opravdu tenký,a já jako labužník tvarohu to zkusím.Dělám něco podobného,ale s těstem na piškot a na to tvaroh,takže vím že ten tvaroh se pečením zpevní.Ale přidala bych tam možná víc mléka a sypký puding,tím to stopro bude hmota.A ještě to péct na pečícím papíru(radši)a taplota nevím, moc asi vysoká být nemusí tak 170C,?

 
orinka
orinka - 23.5.2008 9:07

nechci sýčkovat, ale připadá mi to jako taková upečená omeleta.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 23.5.2008 8:58

Myslím si, že určitě bude držet pohromadě, ale já bych ušlehala vejce s cukrem a ještě trochu vanilkového cukru, potom do toho přidala ten tvaroh lehce zamíchat a nevím podle konzistence bych až potom přidala nebo nepřidala to mléko. tekutina se vypaří.

 
orinka
orinka - 23.5.2008 8:15

nagy: v tom případě nechápu, proč by se měl péct a ovoci zničit vitamíny. Líp by bylo tvaroh našlehat a ovocem proložit, zasyrova a bez vajec.

 
nagy
nagy - 23.5.2008 8:04

No, je tam napsané, tenký tvarohový koláč, takže určitě nějak moc nenabyde a asi se taky možná bude muset jíst tou lžičkou, ale určitě to bude dobrá a opravdu osvěžující kombinacesmajlik - 58

 
orinka
orinka - 23.5.2008 7:50

Není tam žádné kypřidlo, chybí mouka nebo aspoň krupička, na to, aby to nadlehčila vejce, je jich tam málo a kromtoho v předpisu není sníh z bílků....tohle bych neriskovala. smajlik - 55

 
Bridgetj
Bridgetj - 23.5.2008 7:08

Jo a na kolik stupňů se to peče??
1567: No, taky jsem nad tím uvažovala.

 
Bridgetj
Bridgetj - 23.5.2008 7:07

Vypadá to zajímavě, lehce a dobře. Asi už vím co budu péct o víkendu. Jen asi zaměním hrušky za jablka. Jen by mě zajímalo, jestli je to na nějakou formu nebo menší pekáč

 
1567
1567 - 23.5.2008 7:07

Ale asi se musí jíst lžičkou, nééééé? neumím si představit, že tam ty hrušky drží a nejsou rozpečené - tekuté smajlik - 55

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.