Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Třené buchty

Třené buchty

Potřebujete: 15 dkg másla, 5 dkg cukru, 5 žloutků, trochu citronové kůry, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 3 dkg droždí, 1/2 l mléka, 60 dkg mouky, špetku soli, máslo na potření

 

Postup: V míse třeme čtvrt hodiny 15 dkg másla, 5 dkg cukru, 5 žloutků, trochu citronové kůry a 1/2 sáčku vanilkového cukru. Do utřeného dáme vykynutý kvásek ze 3 dkg droždí, 2 kostek cukru a koflíku mléka. Promícháme, přidáme 1/4 l mléka, 60 dkg krupičkové mouky, trochu soli. Dobře vypracované těsto necháme vykynouti. Po hodině dáme vykynuté těsto na vál, rozválíme, nakrájíme na čtverečky a plníme libovolnou nádivkou. Pekáček vymažeme hodně máslem nebo sádlem a buchty tam jednu po drué dáváme. Mašlovačkou, v teplém másle nebo sádle namočenou, mezi sebou buchty mažeme, aby se nespekly. Hotové pomažeme ještě trochu máslem a necháme asi 1/4-1/2 hodiny dokynouti. Vykynuté dáme péci do dobře prohřáté trouby asi na 20-30 minut. Je-li kůrka nahoře růžová a tvrdá, jsou již upečeny.

 

Recept pochází z knihy Zlatá kuchařka s rozpočty, A. Kejřová - M. Kuchařová, nakladatel St. Kuchař v Hradci Králové, 1947. 

 

 

Lenka Moučková


20.8.2008   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Třené buchty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Danula+V+H
Danula+V+H - 21.8.2008 20:14

Krupičková mouka je prosím jaká?Ještě jsem to nikdy neslyšela :)

 
Radunka
Radunka - 21.8.2008 19:44

hm,vyzkouším a poznám smajlik - 31

 
catcat
catcat - 20.8.2008 15:29

Kejřkovou mám doma, hned to zkontroluju, jestli je to správněsmajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 20.8.2008 14:44

Honízkovi buchty jsou výborné, ale trochu levnější těsto dělávám často. Nejradši mám plněné trochou tvarohu a povidlí.smajlik - 57

 
monia
monia - 20.8.2008 13:56

Lenka Moučková: Mám doma kuchařku z roku 1936 a jsou tam fakt skvělé recepty. smajlik - 47

 
Lenka Moučková
Lenka Moučková - 20.8.2008 10:42

Však je to také recept z roku 1947 - v tom je jeho kouzlo. smajlik - 58

 
monia
monia - 20.8.2008 10:31

Hm, buchty jsem nepekla už dlouho. smajlik - 57smajlik - 60

 
georgie
georgie - 20.8.2008 9:45

smajlik - 31 Honzíkovy buchty - jsou výborné, ale v tomto receptu je mnoho tuku a žloutků- "jasmine"má pravdusmajlik - 4

 
jasmine
jasmine - 20.8.2008 3:59

ježíš buchty ,no ty miluju,jen slintám při čtení receptu,ale kdo to má péct,sotva udělám plný plech ,když kluci přijedou za chvíli je po nich tento recept je sice starý ale trochu moc žloutků a tuku,vždyt se ještě hodně mastí,a při pečení buchty tzv.smajlik - 31 musí plavat v tuku

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.