Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Kde jsme ve výchově udělali chybu? Syn se chová jako nesnesitelný despota.

Kde jsme ve výchově udělali chybu? Syn se chová jako nesnesitelný despota.

Hodně nás s mužem trápí náš starší syn. Je už dávno dospělý, má svou rodinu, přesto jsme z toho, jak se chová, rozčarovaní a často dumáme nad tím, kde jsme udělali chybu. Ale ať přemýšlíme, jak chceme, na nic přijít nemůžeme...

pošlete nám recept

Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Potřebujete: na těsto: 40 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 3 dkg kakaa, 1 Heru, 1 žloutek; na náplň: 3 tvarohy, 25 dkg moučkového cukru, vanilkový cukr, 3 žloutky, 1 lžíci solamylu (nebo pudinku), rozinky a sníh ze 4 bílků

Postup: Ze surovin na těsto vypracujeme tužší těsto, dáme jej do mikrotenového sáčku a necháme odpočívat přes noc v lednici. Vezmeme plech s vyšším okrajem, ten vymažeme tukem a vysypeme moukou, těsto vyjmeme z lednice a nastrouháme na hrubém struhadle polovinu dávky. Na nastrouhané těsto opatrně rozprostřeme tvarohovou náplň a opět nastrouháme druhou polovinu těsta. Vložíme do trouby a zvolna pečeme. Vychladlou buchtu krájíme na kostky.

"Dcera tuto buchtu miluje a vždy ji chce i k narozeninám místo dortu," píše čtenářka Věra z Olomouce. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


14.11.2008   Rubrika:   |   Komentářů 13   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Strouhaná buchta

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 15.11.2008 15:23

denda04: Hraběnčiny řezy jsou ale úplně něco jinýho...!smajlik - 60

 
evča.
evča. - 14.11.2008 22:07

Taky dělávám.dobrásmajlik - 57

 
Elí
Elí - 14.11.2008 19:35

taky jsem ji kdysi dělávala a moc nám chutnala.Ale taky jsem tam dávala na tvaroh kompotovaný ovoce.Ale strávníci ubyli,tak už ji nepeču.jedla bych jí týden

 
denda04
denda04 - 14.11.2008 13:49

rosa_canina: asi je jich několik a každej už má to svoje smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60

 
babkatapka
babkatapka - 14.11.2008 13:25

Já tomu říkám buchta ježek. Spodní část je bílá a na tvarohu je nastrouhaná poslední třetina s kakaem. Moooc dobré.

 
Juana
Juana - 14.11.2008 11:11

Jedla jsem to ještě s čokoládovou polevou a bylo to dokonalý. Měli jsme grilování buřtů v bývalé synkově základce, sešli jsme se tam po roce a jedna matka tohleto napekla a bylo to neuvěřitelně dobrý. Pak nám poslala všem recept, někde ho doma mám, ale ještě jsem se nedokopala k tomu, abych to rodině upekla.

 
rosa_canina
rosa_canina - 14.11.2008 10:32

hraběnčiny řezy jsou s jablky

 
kapa1
kapa1 - 14.11.2008 9:59

jj dělám ji také - přesně jak tu je popsaná. ideální koláč co vydrží i víc dní a drží pěkně pohromadě - ideální sváča třeba na víkendový výlet smajlik - 64

 
LenkaT
LenkaT - 14.11.2008 9:23

denda04: hraběnčiny řezy jsou malinko jiné

 
ZUTOJAMA
ZUTOJAMA - 14.11.2008 9:04

také tuto buchtu mám ve své sbírce receptů a dolů strouhám 2/3těsta a nahoru 1/3.Je opravdu skvělá

 
denda04
denda04 - 14.11.2008 8:29

je to supr já to znám jako Hraběnčiny řezy smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
googlik
googlik - 14.11.2008 6:34

my to děláme taky.ale nedáváme kakao,2/3 dolů a nahoru 1/3 .a na tvaroh kompotované švestky a pak těsto jen posypat jako drobenkou.je to dobrotasmajlik - 57

 
gabkakub
gabkakub - 14.11.2008 0:26

Taky mame tento poklad v rodinne knize receptu smajlik - 47smajlik - 68, jenom davam misto Hery maslo a strouham 2/3 dolu a jenom 1/3 nahoru smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 63457.
Archiv anket.