Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Domácí kynuté buchty

Domácí kynuté buchty

Potřebujete: 250 ml vlažného mléka, 150 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 lžíci citronové štávy, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr, trochu strouhané citronové kůry, špetku soli, 1 lžičku sušeného droždí.

Postup: připravíme si kvásek z vlahého mléka, lžičky droždí, mouky a cukru, necháme vykynout. Pak přidáme další přísady, mouku, 2 žloutky, citronovou kůru, máslo, sůl, vanilkový cukr, citronovou štávu. Těsto důkladně zpracujeme, na teplém místě necháme vykynout, tvoříme malé bochánky. Z nich si uděláme placičky, které plníme například povidly, a zabalíme. Dáme na vymazaný plech, potřeme bílkem, necháme ještě deset minut kynout, a dáme péci do předehřáté trouby. Buchty jsou upečené, když mají nahnědlou kůrku. 

 

Za recept děkujeme čtenářce Karolíně.

Lenka Moučková


3.6.2009   Rubrika:   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí kynuté buchty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kveta
Kveta - 14.7.2009 10:14

Jahodové, malinové, povidlové, všechny mňam obrázek - buchty_od_Kvety.jpg

 
googlik
googlik - 3.6.2009 21:21

moje babička taky mastí sádlem a má je smajlik - 47smajlik - 47

 
googlik
googlik - 3.6.2009 21:20

sharon: ježíš nedělej chutěsmajlik - 80smajlik - 57smajlik - 57
manža už mě říkal kdy má koupit tvarohsmajlik - 68na koláče

 
Jarmil
Jarmil - 3.6.2009 20:58

Linda: Můžeš je mastit i olejem když dáváš ty buchty do pekáčku ale nesmíš mít moc řídkou náplň a udělat kuličku jako když děláš plněné knedlíky ale ten konec dát na dno pekáčku , nechci dělat chytrou a pořádně vyhřátou troubu já nechávám chvíli na plno a po asi 5 min. snížím na 180 stucnů a záleží na troubě jak ti peče asi 20 min pak už hlídám, držím palce ale s máslem nemám zkušenost smajlik - 105smajlik - 54

 
sharon
sharon - 3.6.2009 17:29

googlik: toš dojeď.......já mám droždí v lednici na dveřích, ale to kostkované......a super, teď dělávám koláče co kynou v lednici...mňm! Ty převalované...smajlik - 47

 
googlik
googlik - 3.6.2009 17:24

Linda: já suš. droždí používám a teda nikdy by mě nenapadlo dávat do ledničky.reaguji teda na výrobcesmajlik - 68smajlik - 68.v prodejně to taky kupuju mezi VC a PDP.
sharon: asi dojedem k vám na víkendsmajlik - 64smajlik - 68.buchty,tiramisu,.....smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 3.6.2009 12:32

Linda: já v pekárně nepeču, nemísím......na to mám ruce a troubu...a buchet jsem už napekla hafo....nevím kde děláš chybusmajlik - 76

 
Ota
Ota - 3.6.2009 10:59

Linda: nebylo by to někde k vidění na youtube ?

 
Linda
Linda - 3.6.2009 10:05

sharon: mastím rozpusteným máslem, ale slepí se vyteklou náplní

A k drozdí: pokud pecu v pekárne pres noc (cerstvé k snídani) tak dávám navrch mouky susené drozdí tak 1-1,5lzicky na pul kila mouky, pokud pecu hned dávám cerstvé drozdí na dno pekárny, posypu cukrem a solí, nechám rozpustit a pridám ostatní ingredience a oba zpusoby se darí. Se suseným drozdím jsem mela problémy dokud jsem ho (dle návodu výrobce a prodejnysmajlik - 36) uskladnovala v lednicce, pak mi nejaká dobrá duse na internetu poradila uskladnovat ve skrínce jako korení a od té doby pecu bez problému

 
sharon
sharon - 3.6.2009 9:59

Linda: ty buchty když skládáš do pekáče, musíš je pomastit kolem dokola, já je mažu rozpuštěným sádlem......pak se ti neslepí!

 
manka
manka - 3.6.2009 9:46

já teda klidně sušené používám. na půl kila mouky lžičku a půl. přijde mi, že to není ani tak cítit kvasnicema.

 
Linda
Linda - 3.6.2009 9:43

Buchty miluji, ale neumím je. At mám sebevyzkousenejsí recept vzdycky se mi nápln vyleje a buchty jsou obvykle seshora pecené a zespoda "varené" v povidlech, vsechno je slepené dohromady a samotná buchta uprostred suchá. Jak ríkám hruza. Uz jsem se smírila s tím, ze buchty proste péct neumím. Mozná by pomohlo, kdybych nekoho videla jak to delá a pod dohledem si to sama vyzkousela, ale bohuzel nikoho takového neznám smajlik - 26.

 
LenkaT
LenkaT - 3.6.2009 9:35

taky nemám dobré zkušenosti se sušenými kvasnicemi. na 1/2 kg mouky dávám celou kostku droždí, když mi těsto míchá pekárna, tak jen 1/2 kostky. A máslo lze nahradit 1,5 dcl oleje.

 
sharon
sharon - 3.6.2009 9:13

Kynutých buchet jsem napekla už tuny, ale sušené droždí nepoužívám, jen kostky a dříve vážené...za 0.50haléřů !smajlik - 58

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.