Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Šneci se skořicí

Šneci se skořicí

Potřebujete: na těsto: 1 kostku droždí, 2 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 2 dl mléka, 100 g rozpuštěného tuku (může být i méně), 1 lžičku kardamomu, 1 vejce, 550 g hladké mouky

na nádivku: 150 g měkkého tuku na pečení, 100 g hnědého cukru, 3-4 lžičky mleté skořice

 

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme skoro nelepivé těsto (možno použít domácí pekárnu) a necháme asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce asi půl centimetru. Potřeme nádivkou, kterou jsme vyrobili smícháním všech ingrediencí. Těsto potřené nádivkou srolujeme a nakrájíme na asi 3 cm silné špalky, které po řezu prsty trochu rozmáčkneme. Položíme řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout asi 10 minut (dobu, než se vyhřeje trouba). Pečeme 12-14 minut na 210 stupňů Celsia.

 

"Hotové šneky můžeme (pokud je rodina nestačí sníst) pokapat cukrovou nebo čokoládovou polevou," doporučuje čtenářka Linda. Děkujeme za dánský recept.

Lenka Moučková


8.6.2009   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Šneci se skořicí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 8.6.2009 12:30

IVUSKA 56: díky, aspoň neumřu hloupá.....

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 8.6.2009 11:52

sharon: dává se do kynutých těst nebo třeba do kávy. Je to dost aromatické koření, ale i u nás se dá sehnat.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 8.6.2009 11:51

Tak já mám švédský recept a potírám to zásadně máslem a skořicovým cukrem, nebo marcipánem, který naředím trochou mléka, aby se dal roztírat a zkoušela jsem oříšky - taky moc dobré. Dávám je do velkých pečících košíčků, potřu vejcem a posypu hodně hrubým cukrem (perlovým)

 
sharon
sharon - 8.6.2009 11:44

hotové (horké) bych potřela rozpuštěným másle s rumemsmajlik - 57

 
sharon
sharon - 8.6.2009 11:43

kardamon jsem nikdy nepoužila a ani nevím jak vypadá....stydím se , ale je to tak! smajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72

 
Almega
Almega - 8.6.2009 11:28

No už jsem se lekla,že se jedná o skutečné šneky....hlemýždě....

 
Aja
Aja - 8.6.2009 11:13

Nemíchejte nádivku. Špatně se to pak maže na těsto. Ideální je pomašlovat olejem nebo rozehřátým tukem, pocukrovat a poskořicovat...smajlik - 105

 
orinka
orinka - 8.6.2009 10:51

jo, to jsou ty moje oblíbené Františky. Je to vynikající.

 
Dandenka
Dandenka - 8.6.2009 10:37

Někdy si šneky koupím, ale recept tady mi udělal radost, dobrý tip. Co taky pořád vymýšlet pro ty hladový krky?

Tisknu a po práci mířím pro hnědý cukr. S bílým by to nebylo ono.

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 8.6.2009 9:16

tak my je děláme z lístkového těstasmajlik - 47a jsousmajlik - 57

 
Kveta
Kveta - 8.6.2009 8:13

Skřicové šneky doma milujeme.smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.