Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečené jahody s drobenkou

Zapečené jahody s drobenkou

Potřebujete: 1/2 kg jahod, vanilkový cukr, 170 g polohrubé mouky, 90 g másla, krystalový cukr, kukuřičný škrob, piniové oříšky

Postup: Dno zapékací misky pokryjte směsí sestávající z jedné čajové lžičky kukuřičného škrobu, vanilkového cukru a polévkové lžíce krystalového cukru. Okapané jahody bez stopek rozprostřete na tuto sypkou směs. Nyní vytvořte drobenku z mouky, másla nakrájeného na kousky, 7 dkg krystalového cukru, polévkové lžíce vanilkového cukru, špetky soli a přibližně 4 dkg rozemletých piniových oříšků (například rozmixovaných tyčovým mixérem). Drobenku rozprostřete rovnoměrně po celé ploše zapékací misky tak, aby jahody byly pokryté. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte 30 minut. Podávejte vlažné.

Lenka Moučková


7.7.2009   Rubrika:   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené jahody s drobenkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
ijaku
ijaku - 7.7.2009 21:13

Almega: Zapomnělas na jitrničky, které nám rostou na stromech smajlik - 42

 
Lenka Moučková
Lenka Moučková - 7.7.2009 20:12

Dobrotě, které chybí spodní vrstva drobenky, se říká crumble. Je to pro našince změna, ale proč nezkusit něco jiného než obvykle. smajlik - 62 U tohoto receptu vznikne díky kukuřičnému škrobu a cukru takové mňam blátíčko smajlik - 57

 
Almega
Almega - 7.7.2009 19:04

Bridgetj: Jóo,vy moraváci,vy si žijete...Teplo máte,meruňky máte,víno máte...a my tady na západě jen zimu,mokro a zataženo!!!

 
LudPa
LudPa - 7.7.2009 16:34

pokryjte směsí sestávající z jedné čajové lžičky kukuřičného škrobu, vanilkového cukru a polévkové lžíce krystalového cukru-to se mi zdá strašně málo, ale jinak to vypadá zajímavě,ještě jsem o tomhle neslyšela

 
Bridgetj
Bridgetj - 7.7.2009 15:25

U nás (Brno) je to všeho dosti - jahody, maliny, rybíz, třešně, angrešt - né že bych se teda chtěla chlubit smajlik - 42smajlik - 68

 
kubikm
kubikm - 7.7.2009 15:25

evica: frkni tam reveńsmajlik - 64, ale ta chce víc cukru

 
kubikm
kubikm - 7.7.2009 15:24

já to dělám jen z drobenky, rozdělené na dva díly...a je to dobré i s meruňkami, černým rybízem, revení
dělám to na plechu...ale fakt se to musí jíst jen lžičkou, je to výborné, křupavésmajlik - 47

 
evča.
evča. - 7.7.2009 13:56

evica: u nás už je teda po jahodáchsmajlik - 63

 
Kawa
Kawa - 7.7.2009 11:59

Linda: Nevím, mně prostě jahody bez nadýchaného piškotového těsta nějak nesedí, asi jako jest kečup bez hranolek...smajlik - 26

 
Almega
Almega - 7.7.2009 9:14

To těsto se udělá z té drobenky,je to takovej obrácenej koláč....

 
Almega
Almega - 7.7.2009 9:13

Kdepak,jsou teprve teď u nás...a maliny teprve zrajou....

 
evča.
evča. - 7.7.2009 8:25

Jenže už je po jahodách,smajlik - 76

 
Linda
Linda - 7.7.2009 8:02

Kawa: rekla bych, ze to je pointa, ale netusím jak se to vyndavá z pekáce... asi rovnou lzickou smajlik - 26... a nebo to drzí nejak pohromade?

 
Kawa
Kawa - 7.7.2009 7:52

nějak mi pod ty jahody a drobenku chybí těsto...smajlik - 55

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.