Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Jablečný koláč s bramborovou moučkou

Jablečný koláč s bramborovou moučkou

Potřebujete: 800 g jablek, 10 g bramborového škrobu, 300 ml mléka, 70 g hnědého, jemně mletého cukru, 80 g jemně mletých mandlí, 2 celá vejce, oříšek másla

Postup: Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme ji hrubou moukou (nebo kokosem). Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dno koláčové formy rovnoměrně poklademe plátky jablek a posypeme jemně mletými mandlemi. Poklademe zbylými plátky jablek. V míse vyšleháme vejce a přidáme hnědý cukr spolu s bramborovou moučkou, kterou prosijeme přes sítko (je potřeba, aby nezůstala jako jedna hrudka). Přidáme mléko pokojové teploty, šleháme a získanou hmotu rovnoměrně vlijeme na jablka. V předehřáté troubě pečeme na 180 °C asi 40 minut.

Tip: mandle můžeme nahradit lískovými oříšky

Elen Melicharová


9.9.2009   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Jablečný koláč s bramborovou moučkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elen
Elen - 9.9.2009 11:19

protože pokud je to skutečný nerafinovaný cukr, měl by mít víc vyživových láteksmajlik - 55

 
babkatapka
babkatapka - 9.9.2009 10:43

já myslím, že klidně můžu dát náš bílý cukr, přece jej nepůjdu shánět, kvůli takovému malému množstvísmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 9.9.2009 8:53

anitech: jestli je tím myšlenej třtinovej, tak ten má jinou chuť, než bílej řepnej rafinovanej. Takovou medovousmajlik - 60

 
Linda
Linda - 9.9.2009 7:38

anitech: protoze je to recept odnekud z daleka (USA smajlik - 26) a tam se snad ani jiný nez hnedý cukr nepouzívá. Podle me cukr jako cukr, hnedý tomu jenom pridá barvu

 
Betyyna
Betyyna - 9.9.2009 6:55

já dávám na obrácený koláč normálně piškotové těsto nebo těsto jako na šlehačkovou bábovku

 
anitech
anitech - 9.9.2009 4:52

no může to být dobré,ale proč ausgerechnet hnědý cukr?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.