Jihočeský koláč
Potřebujete: 70 g másla, 160 g hladké mouky, špetku soli, 4 lžíce vody, 750 g jablek, mletou skořici, pískový cukr, hrubou mouku na vysypání formy a na vál, tuk na vymazání formy
Postup: Rozměklé máslo, hladkou mouku, špetku soli a 4 lžíce vody zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinut. Pak těsto vyválíme a vložíme do vymazané a vysypané formy. Propícháme jej vidličkou. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky a ozdobně poklademe na těsto. Povrch poprášíme cukrem a skořicí. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny při mírné teplotě, až začnou jablka zlátnout, je koláč hotov.
11.1.2010 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jihočeský koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.denda04: tak to dej na malý plech (poloviční než klasický), vyjde to zhruba stejně nebo budeš mít o trochu nižší základ nebo ne přes celou plochu
TULI: já už tahám z mrazáku.....a cpu se jako
sharon: myslela jsem si toooooooo ,ale já ho nemám jen dortovej
- vypada to velmi lakave .... ale po svatkach mame jeste plno sladkosti ... snad pozdej !
denda04: podle množství mouky to vidím na ten kulatej pizzovej....
Sofffie:
Sežrala bych to i s pekáčem... Uááá! Honí mě mlsná svinským krokem.
na jak velkej plech je to těsto asi ???
Něco podobného dělám a znám to jako anglický koláč