Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Čepičář

Čepičář

Potřebujete: 1 dávku lineckého těsta do kulaté koláčové formy, 4 bílky, 4 lžíce moučkového cukru, 1-2 kyselejší jablka podle velikosti, rybízovovou zavařeninu, špetku soli

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Linecké těsto rozprostřeme rovnoměrně do koláčové formy a těsto vtlačíme i do vlnitých okrajů. Vložíme do trouby a bez náplně základ předpečeme - asi 15-20 minut. Těsto by mělo být v podstatě upečené. Kyselejší jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Základ koláče z lineckého těsta potřeme zavařeninou a jablka jako šupiny na ni naskládáme. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého postupně přidáváme moučkový cukr. Sníh pak navršíme na jablka. Koláč vložíme do trouby, kde jsme nyní snížili teplotu na 100 °C, a "sušíme" 10-15 minut.

 

 

Lenka Moučková


26.1.2010   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Čepičář

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Juana
Juana - 26.1.2010 22:36

dobrá je i meruňková

dělávám něco podobného, akorát těsto nedělám sladké, jen z hladké mouky, žloutků a z másla, nedávám tu marmeládu, ale přidávám rozinky a ořechy, skořici a cukr a jak už jsme psala, je dobré ta oslazená jalbka promíchat s trochou solamylu, aby to bylo kompaktnější. Navrch dávám sníh z bílků, které zbyly od přípravy těsta.

 
TULI
TULI - 26.1.2010 20:39

Elen: malinovou maji v LIDLU smajlik - 47

googlik: smajlik - 75

 
Elen
Elen - 26.1.2010 20:32

TULI: co malinovou?

 
googlik
googlik - 26.1.2010 19:43

TULI: tak nějakou jinou pikantní

 
TULI
TULI - 26.1.2010 18:47

- uz si to pisu - ale nemam rybiz. marmeladu .... smajlik - 26

 
Juana
Juana - 26.1.2010 13:59

magic11: promíchej ty nakrájený jablka se solamylem, maizenou nebo s vanilkovým pudinkem, zkoušela jsem i obyčejnou hladkou mouku, když došel solamyl a taky to fungovalo. Stačí trocha, tak jedna až dvě lžíce na koláč. Drží to pak pohromadě.

 
magic11
magic11 - 26.1.2010 12:12

Almega: i já, tak jsem nakoukla, co to bude třeba za úchyláčka, a ona mňamka. Dělala jsem teď v neděli podobnou, ale asi jsem neměla dobrá jablka, protože mi z toho i po upečení tak nějak padala a museli jsme to baštit lžící, ale jinak ok.

 
Almega
Almega - 26.1.2010 11:16

Já myslela,že to bude o nějakých čepicích......!!!

 
Bridgetj
Bridgetj - 26.1.2010 6:50

Jo jo, tak tohle můžu smajlik - 52smajlik - 51smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77180.
    Archiv anket.