Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mazanec

Mazanec

Potřebujete: 400 g polohrubé mouky, 100 g másla, 70 g cukru, 20 g droždí, 2 dl mléka, 3 žloutky, 50 g rozinek, 50 g mandlových lupínků, 1 vanilkový cukr, špetka soli, vejce

Postup: Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků vypracujte těsto, vmíchejte rozinky a nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Pak z těsta vytvarujte bochník a dejte ho na vymazaný plech a nechte ještě asi půl hodiny kynout. Povrch bochníku nakonec nakrojíme do kříže, potřeme vajíčkem, posypeme nasekanými mandlemi a upečeme.

Lenka Moučková


2.4.2010   Rubrika:   |   Komentářů 32   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mazanec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
babkatapka
babkatapka - 2.4.2010 15:45

Jak to čtu, tak taky upeču mazanec, ale těsto udělá Bětuška, kdo by se dělal s kváskem atd....
V pekárně je kynuté těsto nejlepšísmajlik - 47

 
YXH
YXH - 2.4.2010 15:35

Bridgetj: To susene drozdi davam taky (jine tu nesezenu), 2 1/2 polevkove lzice na 500g mouky. Postup stejny jako s jinym drozdim, mirne teple mleko, trochu cukru. Nechat stat a bubla to, jako kdyby melo vzteklinu. A navic nesmrdi. Buchty se povedou vzdycky. Zato kynuty knedlik... radsi ani nemluvit. At dam drozdi kolik chci, je to sebevrah, proste neplave a neplave. Ale to jsem asi jenom ja. Zkousela jsem hrnickove, co mi tu nekdo poradil a jsou fajn, Diiiiiiky holky smajlik - 68

Krasne velikonoce

 
tornado-lou
tornado-lou - 2.4.2010 14:31

Bridgetj: mela sem ten stejnej komplex. vyrostla sem v presvedceni, ze kynuty testo je podobne slozity jako jaderna fuze. kazdopadne uz to jakztakz davam. akorat to delam trochu jinak nez se rika tady. drozdi (musi vonet-smrdet) nadrobim do misticky, pridam cukr a smicham na tekutou kasicku. pak pridam trochu mouky a trochu vody (mlika) ne moc teplyho. vetsinou se zadari. suseny drozdi me znervoznuje. nejak nikdy nevim, kolik ho kam dat.

 
Křeček
Křeček - 2.4.2010 14:16

sharon: rozinky vadit nebudou, když se dává na vepřeový nebo kuřecí plátek broskev, ananas a dalšíovoce, tak proč by nemohly být ve strouhance rozinky smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.4.2010 13:55

Křeček: to pak rozemelu na strouhanku....rozinkový řízky jsem ještě nejedla....smajlik - 68

 
Křeček
Křeček - 2.4.2010 13:08

sharon: smajlik - 34 o Vánocích nebude k jídlu smajlik - 34
a já jestli se tu zakecám, budu z něj mít uhlí na zimu smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.4.2010 12:11

Křeček: taky peču třetí, ale dobře je schovám.......( abych je pak našla se svoji sklerózou) smajlik - 68

 
Křeček
Křeček - 2.4.2010 12:01

Já už peču třetí, oni (rodina, já nééé smajlik - 42) mi ho vždycky hned sežerou smajlik - 42

 
PEGG
PEGG - 2.4.2010 11:13

talenka - 2.4.2010 9:13 - v těch bíkách nesmí být ani kousíček žloutku,jinak s tím nehneš.
A sušené kvasnice používám už dlouho a naprosto bez problémů. Vykyne to vždycky.
smajlik - 61

 
Kadla
Kadla - 2.4.2010 11:05

Bridgetj: No, může to být i tím, že koupíš "vyčpělé" droždí. Ono u těch kostek se to moc nepozná. Já to řeším tím, že vždy na kvásek používám kostky dvě a každou od jiného výrobce. Pravděpodobnost, že by obě byly špatné, je fakt nízká...

 
Bridgetj
Bridgetj - 2.4.2010 10:36

talenka: Tak se sněhem já zase problém nemám. Ale 2x jsem zkoušela droždí a asi mě nemá rádo. Ale jednou se určitě rozhodnu a pustím se do toho. Je možné, že to mlíko nebylo dost teplé-vlažné.

 
sharon
sharon - 2.4.2010 10:34

talenka: už mlčím

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 2.4.2010 10:28

LenkaT: nemáš moc řídké těsto? Každá mouka je jiná, záleží jakou používáš.

 
talenka
talenka - 2.4.2010 9:26

sharon: a už je to tady smajlik - 34 já ho ani neušlehám smajlik - 68 karma...

 
sharon
sharon - 2.4.2010 9:25

talenka: ale jdi ty.....tuhý sníh vmícháš a je to .....to se musí podařit i tobě...smajlik - 47

 
talenka
talenka - 2.4.2010 9:13

to bylo pro Bridgetj samozřejmě smajlik - 68

 
talenka
talenka - 2.4.2010 9:13

chápu tě... já dělám kynutý těsto dobrý, dycky se podaří, ale mám to samé se sněhem z bílků. A můžou mi říkat postup jak chtějí a tvrdit, že se to dycky podaří, mně ne. Takže jakmile se dočtu v receptu: A vmícháme tuhý sníh, končím, zavírám, zahazuji smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.4.2010 9:07

Kadla: mouku nedávám a vzejde vždycky....co já už napekla kynutejch buchet.....hrůzasmajlik - 76

 
sharon
sharon - 2.4.2010 9:05

evča.: já ho nahoře do kříže nastřihnu nůžkama.....

 
sharon
sharon - 2.4.2010 9:04

právě budu zadělávat , dnes 2 a zítra 2 pro dceru....a ještě upeču ze stejnýho těsta šneky....smajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.